Čokoládová torta s ganache polevou a ovocím
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Korpus: | |
| 5 ks |
|
| 200 g |
|
| 250 g |
|
| 100 ml |
|
| 100 ml |
|
| 1 bal. |
|
| štipka |
|
| 1-2 PL |
|
| Krém: | |
| 500 g |
|
| 500 g (nehrudkový) |
|
| 100 ml |
|
| podľa chuti |
|
| 1 bal. |
|
| 100 g |
|
| Ganache: | |
| 150-200 ml |
|
| 200 g |
|
| (alebo maslo) |
|
| Ďalšie suroviny: | |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Korpus: Vajíčka vyšľaháme do peny. Pridáme ostatné suroviny a vyšľaháme. Na dno tortovej formy vložíme papier na pečenie a okraje vymastíme maslom alebo olejom a vysypeme hrubou múkou. Cesto vylejeme do formy a pečieme na 180 stupňov asi 30 min. Korpus je potrebné priebežne sledovať, upečený je ak je špajdľa po vpichu suchá.
- 2
Krém: Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. Medzitým spolu vyšľaháme ostatné suroviny a nakoniec pridáme roztopenú čokoládu. Môžete pridať aj lyžicu kakaa pre lepšiu farbu krému.
- 3
Ganache: Smotanu na šľahanie necháme zovrieť a zalejeme ňou polámanú čokoládu. Pridáme maslo alebo kokosový olej, aby sa poleva pekne leskla. Ganache priebežne miešame, je hotová, keď je všetka čokoláda roztopená.
- 4
Upečený korpus prerežeme na 2 alebo tri časti. Ak používate mrazené ovocie, môžete každú časť korpusu potrieť šťavou, ktorá vznikla po rozmrazení. Korpus tak bude šťavnatejší a bude mať lepšiu chuť. Následne korpus potrieme džemom a čokoládovým krémom. Na krém poukladáme ovocie, najlepšie do stredovej časti, a priložíme ďalší korpus. Celú tortu nakoniec potrieme zvyšným krémom. Môžeme si pomôcť stierkou, aby bola torta pekne uhladená.
- 5
Polevou ganache nakoniec polejeme celú tortu a ozdobíme ovocím, sušeným ovocím alebo kvetmi.
Tiež Čokoládová torta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Mohu doporučit vysypat formu strouhankou, ještě lepší je kokos.
Děkuji, jsi milá! Vyzkúšaj, kokosom vysypávám formy, plechy nejraději.
To by aj mňa zaujímalo. 😊