Čokoládová torta
Čokoládová torta s ganache polevou a ovocím
Autor receptu: zdejka
60 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup- Korpus: Vajíčka vyšľaháme do peny. Pridáme ostatné suroviny a vyšľaháme. Na dno tortovej formy vložíme papier na pečenie a okraje vymastíme maslom alebo olejom a vysypeme hrubou múkou. Cesto vylejeme do formy a pečieme na 180 stupňov asi 30 min. Korpus je potrebné priebežne sledovať, upečený je ak je špajdľa po vpichu suchá.
- Krém: Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. Medzitým spolu vyšľaháme ostatné suroviny a nakoniec pridáme roztopenú čokoládu. Môžete pridať aj lyžicu kakaa pre lepšiu farbu krému.
- Ganache: Smotanu na šľahanie necháme zovrieť a zalejeme ňou polámanú čokoládu. Pridáme maslo alebo kokosový olej, aby sa poleva pekne leskla. Ganache priebežne miešame, je hotová, keď je všetka čokoláda roztopená.
- Upečený korpus prerežeme na 2 alebo tri časti. Ak používate mrazené ovocie, môžete každú časť korpusu potrieť šťavou, ktorá vznikla po rozmrazení. Korpus tak bude šťavnatejší a bude mať lepšiu chuť. Následne korpus potrieme džemom a čokoládovým krémom. Na krém poukladáme ovocie, najlepšie do stredovej časti, a priložíme ďalší korpus. Celú tortu nakoniec potrieme zvyšným krémom. Môžeme si pomôcť stierkou, aby bola torta pekne uhladená.
- Polevou ganache nakoniec polejeme celú tortu a ozdobíme ovocím, sušeným ovocím alebo kvetmi.
|