Čučoriedkový koláč

Citrónovo-čučoriedková bublanina

Autor receptu: hlavicka123

Dokonalý svieži koláčik na akúkoľvek príložitosť.

12
porcií
15 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Predhrejeme rúru na 180 °C. Okrúhlu formu s priemerom 20 cm vymastíme a vysypeme múkou - pokojne aj inú formu, do ktorej sa vám cesto zmestí...
  2. Zmiešame dokopy suché ingrediencie, t.j. múku, kryštálový cukor, prášok do pečiva, vanilínový cukor, štipku soli a nastrúhanú citrónovú kôru.
  3. K suchým ingredienciám primiešame mokré ingrediencie, t.j. mlieko, olej, citrónovú šťavu a vajíčka.
  4. Umyté čučoriedky v samostatnej miske posypeme hladkou múkou a dobre ich v múke premiešame, aby boli poriadne od múky - týmto trikom dosiahnete, že čučoriedky v ceste nespadnú na spodok plechu, ale ostanú rovnomerne v ceste aj po upečení :-) Pomúčené čučoriedky primiešame opatrne do cesta, aby sa nepopučili. Zopár nepomúčených čučoriedok môžete nechať na vrch bublaniny.
  5. Cesto vylejeme na plech, poukladáme pár nepomúčených čučoriedok na vrch a dáme piecť na 180 °C na 1 hodinu. (ak ste použili okrúhlu formu s priemerom 20 cm - ak ste použili väčší plech, pravdepodobne to bude treba piecť kratšie).
  6. Na záver posypeme práškovým cukrom.