Čučoriedkový koláč
Citrónovo-čučoriedková bublanina
Autor receptu: hlavicka123
Dokonalý svieži koláčik na akúkoľvek
príložitosť.
12 porcií |
15 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Predhrejeme rúru na 180 °C. Okrúhlu formu s priemerom 20 cm vymastíme a vysypeme múkou - pokojne aj inú formu, do ktorej sa vám cesto zmestí...
- Zmiešame dokopy suché ingrediencie, t.j. múku, kryštálový cukor, prášok do pečiva, vanilínový cukor, štipku soli a nastrúhanú citrónovú kôru.
- K suchým ingredienciám primiešame mokré ingrediencie, t.j. mlieko, olej, citrónovú šťavu a vajíčka.
- Umyté čučoriedky v samostatnej miske posypeme hladkou múkou a dobre ich v múke premiešame, aby boli poriadne od múky - týmto trikom dosiahnete, že čučoriedky v ceste nespadnú na spodok plechu, ale ostanú rovnomerne v ceste aj po upečení :-) Pomúčené čučoriedky primiešame opatrne do cesta, aby sa nepopučili. Zopár nepomúčených čučoriedok môžete nechať na vrch bublaniny.
- Cesto vylejeme na plech, poukladáme pár nepomúčených čučoriedok na vrch a dáme piecť na 180 °C na 1 hodinu. (ak ste použili okrúhlu formu s priemerom 20 cm - ak ste použili väčší plech, pravdepodobne to bude treba piecť kratšie).
- Na záver posypeme práškovým cukrom.