Citrónová roláda
Foto: bibi1979
Svieža citrónová roláda vhodná na teplé letné dni ?.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
5 PL |
|
5 PL |
|
1 bal. |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
z 1 citróna |
|
štipka |
|
Krém: | |
400 ml |
|
2 bal. |
|
|
|
150 g |
|
5 PL |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Oddelíme si bielky od žĺtkov. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh s polovicou cukru a štipkou soli. Žĺtky vyšľaháme s vodou a zvyšným kryštálovým cukrom. Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a nakoniec primiešame sneh z bielkov. Ja som si do malej misky odliala trošku cesta pridala doň kakao a spravila som na cesto vzory s kakaovým cestom. Tento krok však ale môžeme úplne vynechať. Ale vyzeralo to veľmi pekne ?.
- 2
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 10-15 minút. Keď cesto vyberieme, ihneď ho zrolujeme do utierky a necháme vychladnúť.
- 3
Krém: Do hrnca dáme zohrievať mlieko s pudingom, pridáme cukor a uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť, premiešame a zašľaháme maslo spolu s citrónovou šťavou podľa chuti.
- 4
Na vychladnutý korpus nanesieme krém a opäť zrolujeme. Necháme stuhnúť a posypeme kokosom.
Tiež citrónová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu