Citrónová roláda
Citrónová roláda

Citrónová roláda

bibi1979 - bez fotkybibi1979, 26. mája 2021
Citrónová roláda
Foto: bibi1979

Svieža citrónová roláda vhodná na teplé letné dni ?.

40 minút
príprava
10-15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
5 PL
5 PL
1 bal.
3 PL
1 PL
z 1 citróna
štipka
Krém:
400 ml
2 bal.
150 g
5 PL
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Oddelíme si bielky od žĺtkov. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh s polovicou cukru a štipkou soli. Žĺtky vyšľaháme s vodou a zvyšným kryštálovým cukrom. Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a nakoniec primiešame sneh z bielkov. Ja som si do malej misky odliala trošku cesta pridala doň kakao a spravila som na cesto vzory s kakaovým cestom. Tento krok však ale môžeme úplne vynechať. Ale vyzeralo to veľmi pekne ?.

  2. 2

    Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 10-15 minút. Keď cesto vyberieme, ihneď ho zrolujeme do utierky a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Krém: Do hrnca dáme zohrievať mlieko s pudingom, pridáme cukor a uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť, premiešame a zašľaháme maslo spolu s citrónovou šťavou podľa chuti.

  4. 4

    Na vychladnutý korpus nanesieme krém a opäť zrolujeme. Necháme stuhnúť a posypeme kokosom.

Diskusia k receptu

haji
Vděčný receptík, roláda ke kafíčku jako malovaná.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia