Matcha roláda s citrónovým krémom

siuuu - fotkasiuuu, 12. mája 2019 11:26
Ďalšie recepty »
Matcha roláda s citrónovým krémomFoto: siuuu

Ako každý víkend aj dnes som sa snažila vymyslieť a pripraviť niečo sladké. V chladničke som mala tvaroh a mascarpone, tak som si nakoniec vyskladala tento recept - inšpiráciu na korpus som niekde videla, ale upravila som si ho čiastočne podľa seba, krém robievam dlhšie.

10
porcií
30 min
príprava
30 min
na 130 °C

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Z bielkov, 1PL citrónovej šťavy a 70 g cukru ušľaháme tuhý sneh. Žĺtky zmiešame so zvyšným cukrom, olejom, vanilkovým extraktom. Z matcha prášku a mlieka vymiešame hladkú kašičku.

  2. 2

    K žĺtkom jemne vmiešame múku s práškom do pečiva a sneh. Cesto rozdelíme na dve časti - väčšiu a menšiu. Väčšiu časť necháme bielu - túto vylejeme na menší plech (veľkosť cca polovica z klasického pekáča) vyložený papierom na pečenie a rozotrieme. Do menšej časti vmiešame kašičku z matcha prášku a mlieka a rozmiešame. Zelené cesto pomocou cukrárenského vrecka alebo lyžice rovnomerne nanesieme na biele cesto a rúčkou varešky premiešame - rovnými ťahmi po dĺžke.

  3. 3

    Menší pekáč vložíme do väčšieho, do ktorého nalejeme cca 3 dl studenej vody. Pečieme v rúre zohriatej na 130 °C 30 minút. Po upečení vyberieme z rúry, menší pekáč vyberieme z väčšieho a necháme čiastočne vychladnúť. Z korpusu stiahneme papier na pečenie, dáme čistý, zrolujeme a necháme vychladnúť.

  4. 4

    Na krém vyšľaháme mascarpone s cukrom, smotanou, zvyšnou šťavou a postrúhanou kôrou z citróna. Natrieme na korpus, ktorý potom opäť zrolujeme a necháme v chladničke stuhnúť. Ja som urobila viac krému tak, som potrela aj vrch. Ozdobíme podľa chuti - ja som použila zvyšný krém, kúsky citróna a kvietky materinej dúšky.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist