Citrónová roláda

Citrónová roláda

Autor receptu: bibi1979

Svieža citrónová roláda vhodná na teplé letné dni ?.

40 minút
príprava
10-15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Oddelíme si bielky od žĺtkov. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh s polovicou cukru a štipkou soli. Žĺtky vyšľaháme s vodou a zvyšným kryštálovým cukrom. Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a nakoniec primiešame sneh z bielkov. Ja som si do malej misky odliala trošku cesta pridala doň kakao a spravila som na cesto vzory s kakaovým cestom. Tento krok však ale môžeme úplne vynechať. Ale vyzeralo to veľmi pekne ?.
  2. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 10-15 minút. Keď cesto vyberieme, ihneď ho zrolujeme do utierky a necháme vychladnúť.
  3. Krém: Do hrnca dáme zohrievať mlieko s pudingom, pridáme cukor a uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť, premiešame a zašľaháme maslo spolu s citrónovou šťavou podľa chuti.
  4. Na vychladnutý korpus nanesieme krém a opäť zrolujeme. Necháme stuhnúť a posypeme kokosom.