Citrónová roláda
Citrónová roláda
Autor receptu: bibi1979
Svieža citrónová roláda vhodná na
teplé letné dni ?.
40 minút príprava |
10-15 minút na 180 °C |
Postup
- Oddelíme si bielky od žĺtkov. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh s polovicou cukru a štipkou soli. Žĺtky vyšľaháme s vodou a zvyšným kryštálovým cukrom. Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a nakoniec primiešame sneh z bielkov. Ja som si do malej misky odliala trošku cesta pridala doň kakao a spravila som na cesto vzory s kakaovým cestom. Tento krok však ale môžeme úplne vynechať. Ale vyzeralo to veľmi pekne ?.
- Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 10-15 minút.
Keď cesto vyberieme, ihneď ho zrolujeme do utierky a necháme vychladnúť.
- Krém: Do hrnca dáme zohrievať mlieko s pudingom, pridáme cukor a uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť, premiešame a zašľaháme maslo spolu s citrónovou šťavou podľa chuti.
- Na vychladnutý korpus nanesieme krém a opäť zrolujeme. Necháme stuhnúť a posypeme kokosom.