Opečená treska
Čierna treska na masle s cuketovým pyré
Autor receptu: redakcia
Postup- Marinované cibuľky: Do hrnca dáme cukor a urobíme z neho
karamel. Potom pridáme pomarančový
džús a varíme asi 10 minút. Dochutíme citrónovou šťavou a prípadne ešte cukrom
a rozmixujeme ponorným mixérom.
Do tekutiny dáme baby cibuľky, aby
„natiahli“ citrusovú príchuť.
- Cuketové pyré: Do kastróla
dáme olej, nakrájanú cibuľu, cesnak a restujeme
dozlata. Potom pridáme cuketu nakrájanú
na kocky a ďalej restujeme. Podlejeme zeleninovým vývarom a dusíme domäkka. Na záver pridáme špenát.
Hotovú zmes dáme do mixéra a rozmixujeme dohladka. Ochutíme.
- Rybu nakrájame na porcie a osolíme. Na panvicu
dáme kocku masla a rybu opražíme z každej strany dozlata. Pred koncom dáme na
panvicu ďalšiu kocku masla a necháme
odstáť.
- Opečenú tresku podávane s cuketovým pyré a marinovanými cibuľkami.
|