Opečená treska

Čierna treska na masle s cuketovým pyré

Autor receptu: redakcia

5
porcií

Postup

  1. Marinované cibuľky: Do hrnca dáme cukor a urobíme z neho karamel. Potom pridáme pomarančový džús a varíme asi 10 minút. Dochutíme citrónovou šťavou a prípadne ešte cukrom a rozmixujeme ponorným mixérom. Do tekutiny dáme baby cibuľky, aby „natiahli“ citrusovú príchuť.
  2. Cuketové pyré: Do kastróla dáme olej, nakrájanú cibuľu, cesnak a restujeme dozlata. Potom pridáme cuketu nakrájanú na kocky a ďalej restujeme. Podlejeme zeleninovým vývarom a dusíme domäkka. Na záver pridáme špenát. Hotovú zmes dáme do mixéra a rozmixujeme dohladka. Ochutíme.
  3. Rybu nakrájame na porcie a osolíme. Na panvicu dáme kocku masla a rybu opražíme z každej strany dozlata. Pred koncom dáme na panvicu ďalšiu kocku masla a necháme odstáť.
  4. Opečenú tresku podávane s cuketovým pyré a marinovanými cibuľkami.