Cícerový šalát
Cícerový šalát s chrumkavou syrovou tortillou
Autor receptu: redakcia
Fantastická a lahodná rýchlovka, ktorú doma pripravíte za pár minút.* Pre vegetariánsku verziu vynechajte slaninu a pridajte opražené tofu alebo opečené šampiňóny.
2 porcie |
15 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- Tortilly nakrájame na pruhy, rozložíme ich na plech, posypeme rozdrobeným plesňovým syrom a pečieme v rozohriatej rúre pri 180 °C dozlatista a dochrumkava.
- Plátky slaniny nakrájame na rezance. Na panvici potrenej olejom ju opečieme, kým nezačne púšťať tuk. Medzitým ošúpeme cibuľu a cesnak, cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak rozpučíme.
- K opečenej slanine pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Restujeme, kým cibuľa nezosklovatie. Potom pridáme cherry paradajky a opekáme približne 4 minúty, aby zmäkli a pustili šťavu.
- Sterilizovaný cícer scedíme, prepláchneme vodou a necháme na sitku odkvapkať. Pridáme ho do panvice a prehrejeme. Podľa chuti osolíme, okoreníme a prípadne mierne okyslíme (podľa kyslosti paradajok). Šalát posypeme sezamom, nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame so syrovou tortillou.
- TIP: Ak šalát necháte vychladnúť, môžete ho preložiť do uzatváracieho pohára a zobrať si ho so sebou do práce ako sýty a výživný obed. Nezabudnite si pribaliť aj zapečené syrové tortilly.