Cícerový šalát

Cícerový šalát s chrumkavou syrovou tortillou

Autor receptu: redakcia

Fantastická a lahodná rýchlovka, ktorú doma pripravíte za pár minút.* Pre vegetariánsku verziu vynechajte slaninu a pridajte opražené tofu alebo opečené šampiňóny.

2
porcie
15 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Tortilly nakrájame na pruhy, rozložíme ich na plech, posypeme rozdrobeným plesňovým syrom a pečieme v rozohriatej rúre pri 180 °C dozlatista a dochrumkava.
  2. Plátky slaniny nakrájame na rezance. Na panvici potrenej olejom ju opečieme, kým nezačne púšťať tuk. Medzitým ošúpeme cibuľu a cesnak, cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak rozpučíme.
  3. K opečenej slanine pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Restujeme, kým cibuľa nezosklovatie. Potom pridáme cherry paradajky a opekáme približne 4 minúty, aby zmäkli a pustili šťavu.
  4. Sterilizovaný cícer scedíme, prepláchneme vodou a necháme na sitku odkvapkať. Pridáme ho do panvice a prehrejeme. Podľa chuti osolíme, okoreníme a prípadne mierne okyslíme (podľa kyslosti paradajok). Šalát posypeme sezamom, nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame so syrovou tortillou.
  5. TIP: Ak šalát necháte vychladnúť, môžete ho preložiť do uzatváracieho pohára a zobrať si ho so sebou do práce ako sýty a výživný obed. Nezabudnite si pribaliť aj zapečené syrové tortilly.