Cícerové fašírky

Cícerové fašírky s bôbom

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Cícer aj bôb namočíme aspoň na 24 hodín do vody s malým množstvom soli a môžeme pridať aj prášok do pečiva. Pred použitím prepláchneme a potom rozmixujeme v mixéri. Vyberieme do misky. Cibuľku, papričku čili, nakrájanú petržlenovú a koriandrovú vňať a dáme do mixéra, ochutíme všetkými koreninami, nakrájaným cesnakom a rozmixujeme. Zmes primiešame k rozmixovanému cíceru s bôbom, dochutíme soľou a korením a necháme v chladničke deň odstáť.
  2. Na rozpálený olej vkladáme lyžicou zmes a vyprážame cícerové karbonátky.
  3. Omáčka: Do misky dáme biely jogurt, ochutíme koreninami, nadrobno nakrájanou papričkou čili, pridáme jarnú cibuľku, nasekanú mätu a dôkladne zamiešame.