Cícerové fašírky FALAFEL

babulicka - fotkababulicka, 13. júla 2011
Cícerové fašírky FALAFEL
Foto: babulicka

Tieto jednohubky sú výbornou maškrtou počas letných dní,keď máme chuť na ľahký obed, keďže niesú vyprážané, ale napriek tomu dobre zasýtia.

8
porcií
15 min minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

1 hrnček uvarenéhý cez noc namočený
1 pokrájanú
2 roztlačené stručiky
2 lyžičky
2 lyžičky posekaná
2 lyžičky
1 lyžičku na vytretie plechu
2
 a korenie podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cícer, ktorý sme namočili cez noc vo vode, uvaríme domäkka. Scedíme ho a dáme do mixéra spolu s cibuľou , cesnakom , rascou , koriandrom a petržlenovou vňaťou a dobre zmixujeme na kašu

    Cícerové fašírky FALAFEL - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme vajcia a zmes dochutíme soľou a korením, dáme do misky , zakryjeme a dáme do chladničky na hodinu odpočívať

    Cícerové fašírky FALAFEL - obrázok 2
  3. 3

    Rúru predhrejeme na 200 stupňov , plech potrieme olejom a z cícerovej zmesi tvarujeme malé okrúhle koláčiky , ktoré uložíme na plech , jemne stlačíme a potrieme olejom .

    Cícerové fašírky FALAFEL - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme 15 minút , potom obrátime a pečieme ďalších 15 minút dohneda. Podávame teplé z cesnakovým, jogurtovým alebo syrovým dresingom

    Cícerové fašírky FALAFEL - obrázok 4

Diskusia k receptu

35 komentárov k receptu
tento receptík mi prišiel ako na zavolanie :) ...cícer mám namočený, mala som síce v pláne zajtra z neho uvariť polievku, no spravím tieto fašírky
Mne sa tiez paci tento recept. @maartina , tie vajcia su tam istotne za ucelom aby to drzalo pohromade, ale tiez to doda vyzivnu hodnotu tomuto chutnemu vyrobku. Urcite spravim co najskor. Vdaka za recept.
Zopar Varechaciek vas byva v tych koncinach kde sa povazuja za narodne jedlo tak poradte , ja nie som si isty ale do povodneho Falafelu ide rimska rasca nie kmin a je bez vajiciek ? a su to male gulky ako orech nie fasirky, ale aj tento je vyborny.
ano, toto je taký slovenský, niekde dávajú mätu, nie koriander, ale som rada, že tu je táto jednoduchá slovenská verzia, guľky sa tvarujú dokonca špeciálnou pomôckou...
vdaka vsetkym za pozitivny ohlas k mojmu prvemu uverejnenemu receptu
tie vajicka som k povodnemu receptu pridala ja, kedze sa mi po upeceni uplne rozsypali ,
tasnim: z tych dresingov mam oblubeny CESNAKOVY :
zmiesam kyslu smotanu , 2 pl praskoveho cukru,1/2 cl soli,1 pl horcice, 2struciky cesnaku a korenie +sol
ale aj SYROVY :zmiesam kyslu smotanu zo cca 150 g nastuhaneho plesnoveho syra a 1 cl mleteho korenia
tiez som vyskusala a bolo to trosku suche. kolega z egypta neveril vlastnym usiam, ked som povedala, ze som to piekla. vraj to bude prva vec, ktoru musi vsetkym povedat, ked pride domov :)) nevadi, nabuduce vyprazime :) dakujem za recept, bol superzdravy!
ja som ich dnes robila už druhýkrát, a opäť boli suché, celé sa to rozsýpalo :( netreba do toho cesta pridať olej?
Cícer máme vždy doma. Polievky, prívarky, pomazánky, ale fašírky sme ešte nerobili, no skúsime. Pečené fašírky akéhokoľvek druhu sú naozaj suchšie. Darmo, naučený sme vyprážať, je to chutnejšie. No čo už so starým Slovákom spravíš?
Vcera som robila tieto pecene falafelky. Uvitala som, ze nie su vyprazane. Aby neboli suche, dala som do nich na drobno nasekany por (asi 15 cm) a nastruhanu mrkvu. Pred pecenim som ich ako fasirky obalila v struhanke a celkom dost poolejovala. Mali doma velky uspech u manzela aj u deti! Dakujem za recept. :-)
dnes som skusila, ale tiez sa mi to rozsypalo a este aj prilepilo. Skusim nabude asi piect na silikonovej podlozke a asi to budem musiet niecim zahustit, zdalo sa mi to riedke, mozno ovsenymi vlockami. ale ako recept na inspiraciu super, staci mozno trosku upravit.

Pridaj komentár k receptu: