Foto: babulicka
Tieto jednohubky sú výbornou maškrtou počas letných dní,keď máme chuť na ľahký obed, keďže niesú vyprážané, ale napriek tomu dobre zasýtia.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
1 hrnček uvarenéhý cez noc namočený |
|
1 pokrájanú |
|
2 roztlačené stručiky |
|
2 lyžičky |
|
2 lyžičky posekaná |
|
2 lyžičky |
|
1 lyžičku na vytretie plechu |
|
2 |
|
a korenie podľa chuti |
|
Postup
-
1
Cícer, ktorý sme namočili cez noc vo vode, uvaríme domäkka. Scedíme ho a dáme do mixéra spolu s cibuľou , cesnakom , rascou , koriandrom a petržlenovou vňaťou a dobre zmixujeme na kašu
-
2
Pridáme vajcia a zmes dochutíme soľou a korením, dáme do misky , zakryjeme a dáme do chladničky na hodinu odpočívať
-
3
Rúru predhrejeme na 200 stupňov , plech potrieme olejom a z cícerovej zmesi tvarujeme malé okrúhle koláčiky , ktoré uložíme na plech , jemne stlačíme a potrieme olejom .
-
4
Pečieme 15 minút , potom obrátime a pečieme ďalších 15 minút dohneda. Podávame teplé z cesnakovým, jogurtovým alebo syrovým dresingom
.......... @babulicka , strukovinové fašírky robievam a tieto tvoje budú tiež chutné :-))
tie vajicka som k povodnemu receptu pridala ja, kedze sa mi po upeceni uplne rozsypali ,
tasnim: z tych dresingov mam oblubeny CESNAKOVY :
zmiesam kyslu smotanu , 2 pl praskoveho cukru,1/2 cl soli,1 pl horcice, 2struciky cesnaku a korenie +sol
ale aj SYROVY :zmiesam kyslu smotanu zo cca 150 g nastuhaneho plesnoveho syra a 1 cl mleteho korenia
botanika.wendys.cz/cizi/rostlina.php?158...
botanika.wendys.cz/kytky/K87.php...