Cícerová polievka

Cícerová polievka so stonkovým zelerom (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Neobvyklá kombinácia strukovín - cíceru a stopkového zeleru vytvára krásny chuťový zážitok. Vyskúšate?

4
porcie
10 (+namáčanie) minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cícer zalejeme studenou vodou a necháme 12 hodín namáčať. Potom ho uvaríme. V tlakovom hrnci to trvá cca 20 minút. Môžeme použiť aj sterilizovaný cícer, potom varenie odpadá.
  2. K cíceru pridáme na kúsky nakrájaný zeler, na kocky narezané zemiaky, zalejeme potrebným množstvom vody, osolíme a varíme, kým nie sú zemiaky mäkké.
  3. V malom kastróliku na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, zaprášime múkou a za stáleho miešania krátko opražíme. Pridáme mletú papriku a ešte chvíľočku, niekoľko sekúnd, miešame. Potom zalejeme cca 1 dl studenej vody a za stáleho miešania rozvaríme na hladkú zápražku. Vlejeme do polievky a spolu povaríme cca 5 minút.
  4. Polievku rozdelíme do tanierov a v tanieri posypeme nasekanou zelerovou vňaťou.