Foto: luckaprima
Pokúšam sa skamarátiť s pohánkou, keďže je veľmi zdravá a myslím že pomaly to pôjde. V tejto kombinácii je jej chuť celkom príjemná.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vopred namočený cícer uvaríme v tlakovom hrnci do mäkka. Zvlášť 20 minút povaríme nakrájanú zeleninku a pohánku prepláchnutú studenou vodou. Na záver pridáme k zelenine polovicu uvareného cíceru maslo, osolíme, môžeme pridať štipku kurkumy a rozmixujeme na hladký krém. Zvyšný cícer aj s vodou v ktorej sa varil zatiaľ čaká kým do neho vrátime pomixovanú zmes a dôkladne spolu zamiešame. Takže v krémovej polievočke nakoniec zostane aj celý lahodný cícer na zahryznutie. Podávame ozdobené čerstvými bylinkami, pokvapkané dobrým olivovým alebo iným olejom a posypané zdravými semienkami.
ty vidis hlinu?ja zase rozmarin