Cícerová polievka s pohánkou a zeleninou
Autor receptu: luckaprima
Pokúšam sa skamarátiť s pohánkou, keďže je veľmi zdravá a myslím že pomaly to pôjde. V
tejto kombinácii je jej
chuť celkom príjemná.
6 porcií |
5 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Vopred namočený cícer uvaríme v tlakovom hrnci do mäkka. Zvlášť 20 minút povaríme nakrájanú zeleninku a pohánku prepláchnutú studenou vodou. Na záver pridáme k zelenine polovicu uvareného cíceru maslo, osolíme, môžeme pridať štipku kurkumy a rozmixujeme na hladký krém. Zvyšný cícer aj s vodou v ktorej sa varil zatiaľ čaká kým do neho vrátime pomixovanú zmes a dôkladne spolu zamiešame. Takže v krémovej polievočke nakoniec zostane aj celý lahodný cícer na zahryznutie. Podávame ozdobené čerstvými bylinkami, pokvapkané dobrým olivovým alebo iným olejom a posypané zdravými semienkami.