Zapekané zemiaky

Cibuľovo-zemiakový nákyp (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

*Tento recept ma pred rokmi zaujal v prílohe denníka Korzár svojou jednoduchosťou. Jedlo nám chutilo, tak ho odvtedy občas pripravujem.

4
porcie
15 (+ varenie zemiak minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky uvaríme vopred v šupke. Necháme vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na plátky.
  2. Na oleji orestujeme dosklovita na kolieska narezanú cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak.
  3. Do vymasteného pekáča dáme polovicu cibule.
  4. Na cibuľu uložíme polovicu na kolieska nakrájaných zemiakov.
  5. Posypeme polovicou na kocky nakrájaného plátkového syra.
  6. Opäť dáme zvyšok cibule, plátkov zemiakov a zvyšný na kocky narezaný syr.
  7. Smotanu rozmiešame s korením a soľou a zemiaky zalejeme.
  8. Pečieme na 180 °C dozlata.