Zapekané zemiaky
Cibuľovo-zemiakový nákyp (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
*Tento recept ma pred rokmi zaujal v prílohe denníka Korzár svojou jednoduchosťou. Jedlo nám chutilo, tak ho odvtedy občas pripravujem.
4 porcie |
15 (+ varenie zemiak minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Zemiaky uvaríme vopred v šupke. Necháme vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na plátky.
- Na oleji orestujeme dosklovita na kolieska narezanú cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak.
- Do vymasteného pekáča dáme polovicu cibule.
- Na cibuľu uložíme polovicu na kolieska nakrájaných zemiakov.
- Posypeme polovicou na kocky nakrájaného plátkového syra.
- Opäť dáme zvyšok cibule, plátkov zemiakov a zvyšný na kocky narezaný syr.
- Smotanu rozmiešame s korením a soľou a zemiaky zalejeme.
- Pečieme na 180 °C dozlata.