Taliansky chlebík bez miesenia.
porcie
príprava
na 230/200 °C
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Suroviny zmiešame vo veľkej miske tak, aby ani zrnko múky neostalo suché.
- 2
 Necháme pol hodinku podkysnúť.
- 3
 Cesto prekladáme mokrými rukami zo 4 strán tak, že ho zo spodu natiahneme (dávame pozor, aby sa nepretrhlo) a preložíme na vrch.
- 4
 Toto opakujeme ešte 2-krát.
- 5
 Po treťom preložení a pol hodine kysnutia cesto vyberieme na pomúčenú dosku, roztlačíme na cca 1 cm hrubú placku (nepopraskáme bubliny) a zrolujeme.
- 6
 Cesto rozdelíme na 3 kusy, uložíme na pomúčenú dosku, poprášime múkou, zakryjeme a necháme ešte 3/4 hodinu podkysnúť.
- 7
 Ciabatty preložíme na vystlaný plech a pečieme pri teplote 230 °C 10 minút a potom stiahneme teplotu na 200 °C a pečieme ešte 15 minút.
Tiež domáci chlieb:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






 


Diskusia k receptu