Domáci chlieb

Ciabatta

Autor receptu: crenai

Taliansky chlebík bez miesenia.

3 ks
porcie
240 minút
príprava
25 minút
na 230/200 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny zmiešame vo veľkej miske tak, aby ani zrnko múky neostalo suché.
  2. Necháme pol hodinku podkysnúť.
  3. Cesto prekladáme mokrými rukami zo 4 strán tak, že ho zo spodu natiahneme (dávame pozor, aby sa nepretrhlo) a preložíme na vrch.
  4. Toto opakujeme ešte 2-krát.
  5. Po treťom preložení a pol hodine kysnutia cesto vyberieme na pomúčenú dosku, roztlačíme na cca 1 cm hrubú placku (nepopraskáme bubliny) a zrolujeme.
  6. Cesto rozdelíme na 3 kusy, uložíme na pomúčenú dosku, poprášime múkou, zakryjeme a necháme ešte 3/4 hodinu podkysnúť.
  7. Ciabatty preložíme na vystlaný plech a pečieme pri teplote 230 °C 10 minút a potom stiahneme teplotu na 200 °C a pečieme ešte 15 minút.