Tekvicová polievka
Tekvicová polievka

Chutná krémová tekvicovo-jablková polievočka fotorecept

siuuu - fotkasiuuu, 1. apríla 2022
Chutná krémová tekvicovo-jablková polievočka (fotorecept)
Foto: siuuu

Veľmi rada skúšam nové kombinácie chutí, preto ma zaujal aj tento recept, ktorý som zazrela niekde na internete. V minulosti som robila batatovú Zobraziť celý popisVeľmi rada skúšam nové kombinácie chutí, preto ma zaujal aj tento recept, ktorý som zazrela niekde na internete. V minulosti som robila batatovú aj zemiakovú polievku s jablkom a neboli vôbec zlé, tak som vyskúšala aj kombináciu s tekvicou a musím povedať, že táto kombinácia je TOP. Recept som si jemne upravila podľa svojich chutí. Je to naozaj veľmi lahodná polievka - zaraďujem medzi moje TOP polievky.

3-4
porcie
35 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
1-2 ks
2-3 strúčiky
2-3 PL
1-2 ks
1/2 l
podľa chuti
podľa chuti (alebo čierne korenie)
cca 1 dl
podľa chuti (čerstvý alebo sušený)
podľa chuti (voliteľné)
podľa chuti (voliteľné)




Postup

  1. 1

    Tekvicu umyjeme, očistíme a pokrájame na menšie kusy. Jablko ošúpeme, odstránime jadrovník a prekrojíme na menšie kusy (ja používam najradšej jablká Golden delicious, ktoré mi prídu také sviežejšie, alebo občas Granny Smith). Cesnak ošúpeme a pokrájame na plátky, posypeme tymianom. Toto všetko pokvapkáme 1 PL olivového oleja, premiešame.

    Chutná krémová tekvicovo-jablková polievočka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V rúre upečieme do mäkka (180 °C asi 30-35 minút).

    Chutná krémová tekvicovo-jablková polievočka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokiaľ sa pečie tekvica, jablko a cesnak - zohrejeme vývar, očistíme a nadrobno pokrájame šalotku a ku koncu pečenia ju na zvyšku olivového oleja orestujeme. Pridáme upečenú tekvicu, jablko a cesnak, zalejeme teplým vývarom (vývaru dávam asi 0,5 -1 cm nad suroviny) a varíme cca 15-20 minút.

    Chutná krémová tekvicovo-jablková polievočka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rozmixujeme. Ochutíme soľou, korením, pridáme kokosové mlieko (ja používam zvyčajne light verziu - je tekutejšia a menej kalorická) - množstvo mlieka sa môže líšiť od hustoty rozmixovanej zmesi. Môžete samozrejme použiť aj smotanu, klasické mlieko, vývar alebo vodu - ale chuť bude iná. Ochutíme soľou, korením, štipkou rasce a korením karí. Podávame teplé - ja som posypala vylúpanými tekvicovými semienkami (súbežne s pečením tekvice a jablka som upiekla aj semienka z použitej tekvice) a čerstvým tymianom. Dobrú chuť.

    Chutná krémová tekvicovo-jablková polievočka (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
Příjemný receptík, výborné suroviny, postup i fotečky. Mně by polévečka moc chutnala. Zvlášť oceňuji upečení hlavně jablek - to nemá chybu.
1x siuuu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia