Chrumkavý losos so zeleninovými hranolčekmi
foodblog Medové motúzy, 23. januára 2023
Foto: Jana Štrbková
Losos s chrumkavou posýpkou a zdravou prílohou, to je skvelý obed z jedného pekáča.
porcie
príprava
na 190 °C
Suroviny
800 g bez kože (4 filety po 200 g) |
|
500 g |
|
300 g |
|
200 g |
|
140 g |
|
1/2 hrnčeka |
|
3 vetvičky (čerstvý) |
|
40 g |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 190 °C. Zemiaky, mrkvu a petržlen očistíme a nakrájame na hranolčeky. Zeleninu rozložíme na pekáč vyložený papierom na pečenie. Osolíme, okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením a pokvapkáme olivovým olejom. Dáme do vyhriatej rúry piecť asi na 30 minút.
- 2
Zatiaľ si pripravíme chrumkavú posýpku na lososa. Maslo roztopíme, pridáme doň pšenové vločky, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a lístky tymianu, premiešame.
- 3
Lososa nakrájame na štyri porcie, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením. Navrch každej filety nanesieme mrveničku.
- 4
Lososové filety pridáme k zelenine a pečieme spolu s ňou v rúre pri teplote 190 °C asi 15 minút.
Tiež pečený losos:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu