Chlieb z ražnej múky fotorecept

martapa - fotkamartapa, 12. júla 2015
Chlieb z ražnej múky (fotorecept)
Foto: martapa

Recept som dostala od kamarátky a hneď som ho aj vyskúšala.Príprava je trochu dlhšia,ale chlebík je iný,na aký sme zvyknutí.Je hutnejší,ako s droždím,ale chutil nám.

45 minút
príprava

Suroviny

280 g
200 g
200 g
200 g
2 ČL
2 ČL
600 - 700 ml
na potretie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    1.deň: zmiešame 70 g ražnej múky + 70 ml vlažnej vody 2.deň: pridáme 70 g ražnej múky + 70 ml vlažnej vody,tie isté suroviny pridáme aj 3.a 4.deň. Cesto necháme počas celej prípravy pri izbovej teplote. 5.deň: primiešame 200 g hladkej pšeničnej múky 200 g špaldovej múky 200 g celozrnnej múky 300-400 ml vody soľ,rasca Dobre vymiesiť.

    Chlieb z ražnej múky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po 2 hod.rozdeliľ na 2 časti.Do každej pridať semienka/sézam,ľanové ,slnečnicové semienka,orechy,klíčky a pod./

    Chlieb z ražnej múky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme v 2 srnčích chrbtoch,vystlaných papierom 15 min.pri 250 st.C,potom prepneme na 170 st.C ešte 30 min.

    Chlieb z ražnej múky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po upečení,ešte teplý potrieť olejom.

    Chlieb z ražnej múky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
Je to kváskový chlieb z mladého 4- dňového kvásku, ktorý nejako málo kysne. Škoda, že nie je foto v reze, skúsila by som aj z vyzretého kvásku.
Mám druhý deň "kvások" z múky a vody. Ale pochopila som dobre @martapa , celé 4 dni je kvások pri izbovej teplote? Odkrytý? Alebo v chladničke a až cesto nechám pri izbovej teplote? Prosím o doplnenie v recepte. Ďakujem.

Pridaj komentár k receptu: