Foto: martapa
Recept som dostala od kamarátky a hneď som ho aj vyskúšala.Príprava je trochu dlhšia,ale chlebík je iný,na aký sme zvyknutí.Je hutnejší,ako s droždím,ale chutil Zobraziť celý popisRecept som dostala od kamarátky a hneď som ho aj vyskúšala.Príprava je trochu dlhšia,ale chlebík je iný,na aký sme zvyknutí.Je hutnejší,ako s droždím,ale chutil nám.
príprava
Postup
-
1
1.deň: zmiešame 70 g ražnej múky + 70 ml vlažnej vody 2.deň: pridáme 70 g ražnej múky + 70 ml vlažnej vody,tie isté suroviny pridáme aj 3.a 4.deň. Cesto necháme počas celej prípravy pri izbovej teplote. 5.deň: primiešame 200 g hladkej pšeničnej múky 200 g špaldovej múky 200 g celozrnnej múky 300-400 ml vody soľ,rasca Dobre vymiesiť.
-
2
Po 2 hod.rozdeliľ na 2 časti.Do každej pridať semienka/sézam,ľanové ,slnečnicové semienka,orechy,klíčky a pod./
-
3
Pečieme v 2 srnčích chrbtoch,vystlaných papierom 15 min.pri 250 st.C,potom prepneme na 170 st.C ešte 30 min.
-
4
Po upečení,ešte teplý potrieť olejom.
Diskusia k receptu