Chlieb z ražnej múky fotorecept

martapa - fotkamartapa, 12. júla 2015
Chlieb z ražnej múky (fotorecept)
Foto: martapa

Recept som dostala od kamarátky a hneď som ho aj vyskúšala.Príprava je trochu dlhšia,ale chlebík je iný,na aký sme zvyknutí.Je hutnejší,ako s droždím,ale chutil Zobraziť celý popisRecept som dostala od kamarátky a hneď som ho aj vyskúšala.Príprava je trochu dlhšia,ale chlebík je iný,na aký sme zvyknutí.Je hutnejší,ako s droždím,ale chutil nám.

45 minút
príprava

Suroviny

280 g
200 g
200 g
200 g
2 ČL
2 ČL
600 - 700 ml
na potretie




Postup

  1. 1

    1.deň: zmiešame 70 g ražnej múky + 70 ml vlažnej vody 2.deň: pridáme 70 g ražnej múky + 70 ml vlažnej vody,tie isté suroviny pridáme aj 3.a 4.deň. Cesto necháme počas celej prípravy pri izbovej teplote. 5.deň: primiešame 200 g hladkej pšeničnej múky 200 g špaldovej múky 200 g celozrnnej múky 300-400 ml vody soľ,rasca Dobre vymiesiť.

    Chlieb z ražnej múky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po 2 hod.rozdeliľ na 2 časti.Do každej pridať semienka/sézam,ľanové ,slnečnicové semienka,orechy,klíčky a pod./

    Chlieb z ražnej múky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme v 2 srnčích chrbtoch,vystlaných papierom 15 min.pri 250 st.C,potom prepneme na 170 st.C ešte 30 min.

    Chlieb z ražnej múky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po upečení,ešte teplý potrieť olejom.

    Chlieb z ražnej múky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

sracz
... ja som viac "chlebový ako mäsový" a tento Tvoj 5*, milá @martapa veruže "opróbujem" (napriek skoro týždňovej "túre") aj tu!
ubka
Veľmi pekné chlebíky, postup síce zdĺhavý,ale vidno,že sa vyplatí tomu venovať čas.Páči sa mi aj tvar.
aroooo
rada by som ho vyskúšala aj keď možno nebude každý druh múky, škoda, že si nedala aj foto v reze, kk
mariaklara
keďže som počas dovolenky prišla o kvások ( nemal ho kto prikrmovať) tak teraz je tu možnosť si urobiť nový, pozdáva sami...vyskúšam...:-))
staja
Je to kváskový chlieb z mladého 4- dňového kvásku, ktorý nejako málo kysne. Škoda, že nie je foto v reze, skúsila by som aj z vyzretého kvásku.
dellawar
Kvások-nekvások? Čo tak skúsiť droždie. A aby sme si tú múku nedoplietli pri toľkých druhoch. Inak dobré.
dvorka
Mám druhý deň "kvások" z múky a vody. Ale pochopila som dobre @martapa , celé 4 dni je kvások pri izbovej teplote? Odkrytý? Alebo v chladničke a až cesto nechám pri izbovej teplote? Prosím o doplnenie v recepte. Ďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia