Chlieb z ražnej múky (fotorecept)
Autor receptu: martapa
Recept som dostala od kamarátky a hneď som ho aj vyskúšala.Príprava je trochu dlhšia,ale
chlebík je iný,na aký sme zvyknutí.Je hutnejší,ako s droždím,ale chutil nám.
Postup
- 1.deň: zmiešame 70 g ražnej múky + 70 ml vlažnej vody
2.deň: pridáme 70 g ražnej múky + 70 ml vlažnej vody,tie isté suroviny pridáme aj
3.a 4.deň.
Cesto necháme počas celej prípravy pri izbovej teplote.
5.deň: primiešame 200 g hladkej pšeničnej múky
200 g špaldovej múky
200 g celozrnnej múky
300-400 ml vody
soľ,rasca
Dobre vymiesiť.
- Po 2 hod.rozdeliľ na 2 časti.Do každej pridať semienka/sézam,ľanové ,slnečnicové semienka,orechy,klíčky a pod./
- Pečieme v 2 srnčích chrbtoch,vystlaných papierom 15 min.pri 250 st.C,potom prepneme na 170 st.C ešte 30 min.
- Po upečení,ešte teplý potrieť olejom.