Chilli con carne
Chilli con carne
Autor receptu: redakcia
Toto úžasné jedlo najlepšie chutí, keď trochu postojí.
6 porcií |
30 minút príprava |
180 minút tepelná úprava |
Postup
- Fazuľu namočíme cez noc do vody. Potom zlejeme, zalejeme čistou vodou, pridáme bobkové listy a varíme asi hodinu do polomäkka.
- V liatinovom hrnci rozohrejeme olej
a sprudka na ňom opečieme na dve časti prekrojené mäso. Z každej strany by malo byť opečené dohnedasta.
- Mäso vyberieme a na výpeku orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, na kúsky nakrájanú chilli papričku, chvíľu opekáme. Pridáme pretlačené strúčiky cesnaku, mleté chilli, kakao, cukor, asi lyžičku soli a štipku
mletého čierneho korenia. Minútku opražíme a prilejeme vývar. Dobre premiešame.
- Pridáme na väčšie kusy nakrájané paradajky z konzervy, prilejeme ocot a worcesterskú omáčku. Vložíme späť mäso a na miernom ohni varíme zakryté asi 2 hodiny.
- Mäkké mäso vyberieme, vidličkami natrháme na menšie časti
a vrátime späť do omáčky. Pridáme predvarenú fazuľu a zakryté na miernom ohni varíme ešte asi 25 – 30 minút.