Chilli con carne

Chilli con carne

Autor receptu: redakcia

Toto úžasné jedlo najlepšie chutí, keď trochu postojí.

6
porcií
30 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Fazuľu namočíme cez noc do vody. Potom zlejeme, zalejeme čistou vodou, pridáme bobkové listy a varíme asi hodinu do polomäkka.
  2. V liatinovom hrnci rozohrejeme olej a sprudka na ňom opečieme na dve časti prekrojené mäso. Z každej strany by malo byť opečené dohnedasta.
  3. Mäso vyberieme a na výpeku orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, na kúsky nakrájanú chilli papričku, chvíľu opekáme. Pridáme pretlačené strúčiky cesnaku, mleté chilli, kakao, cukor, asi lyžičku soli a štipku mletého čierneho korenia. Minútku opražíme a prilejeme vývar. Dobre premiešame.
  4. Pridáme na väčšie kusy nakrájané paradajky z konzervy, prilejeme ocot a worcesterskú omáčku. Vložíme späť mäso a na miernom ohni varíme zakryté asi 2 hodiny.
  5. Mäkké mäso vyberieme, vidličkami natrháme na menšie časti a vrátime späť do omáčky. Pridáme predvarenú fazuľu a zakryté na miernom ohni varíme ešte asi 25 – 30 minút.