Foto: nocka
Chutný a jednoduchý cheesecake.
12
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
60 minút
na 180°C °C
na 180°C °C
Postup
-
1
Sušienky rozdrvíme alebo zomelieme v mlynčeku. Zmiešame ich so zmäknutým maslom. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie. Zmes vysypeme do formy a utlačíme aj na boky. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 °C a pečieme cca 20 min.
- 2
V miske si vymiešame žĺtky s cukrom, pridáme tvaroh, mascarpone a biely jogurt. Krém vymiešame. Môžme pridať najemno nastrúhanú citrónovú kôru. Vylejeme na upečený korpus a pečieme v rúre pri teplote 180 °C ďalších 40 minút. Upečený koláč ozdobíme ovocím a mätou.
Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Kto vie milá @Evanaaa ..možno je to myslené tak,že recept je na "jednotku s hviezdičkou" :-)
A prečo žiadnu? Je to recept na cheesecake ako každý iný, korpus z keksov, netreba miesiť cesto, plnka dobrá, nenadstavovaná nejakými srajrajtami. Vrch nie je ani vydutý, ani spľasnutý, ani popukaný, na reze je kompaktný, jemnej konzistencie. Na rozdiel od ostatných čískejkov je ešte aj krásne naservírovaný a vyfotený.
Tie tvoje úvahy sú úžasné, stoja za...