Hovädzí guláš

Chatový hovädzí guláš

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. V hrnci rozohrejeme masť, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a veľmi pomaly ju restujeme na najnižšom stupni, kým nezíska zlatohnedú farbu. Často miešame.
  2. K cibuli pridáme nakrájaný cesnak, krátko orestujeme a pridáme na kocky nakrájané mäso. Mäso dobre opečieme, miešame. Potom pridáme paradajkový pretlak, krátko orestujeme a všetko zalejeme vodou alebo hovädzím vývarom. Pridáme soľ, korenie, rascu, mleté čili a guláš varíme približne 1,5 hodiny kým nebude mäso mäkké.
  3. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho. Šťavu zredukujeme na tretinu. Mletú papriku zmiešame s naberačkou šťavy, dáme späť do hrnca a varíme ďalších 15 minút. Podľa chuti dochutíme soľou a korením a vložíme naspäť mäso. Dobre prehrejeme a podávame s knedľou alebo s chlebom. Podľa chuti môžeme dozdobiť nakrájanou čerstvou čili papričkou.