Cestoviny so špenátovou omáčkou a kuracím mäskom fotorecept
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Špenát si necháme rozmraziť ( buď v mikrovlnke, alebo si ho skôr vyberieme z mrazáka). Zatiaľ si nakrájame všetky potrebné suroviny. Cibuľu nadrobno, šampiňóny na plátky a kuracie mäso na kocky.
-
2
Na polke masla si do sklovita opražíme cibuľku
-
3
pridáme šampiňóny a chvíľu opečieme.
-
4
Keď sú šampiňóny opečené, pridáme rozmrazený špenátový pretlak a listy, premiešame a chvíľku podusíme. Ja som to rovno už aj ochutila soľou, vegetou ,štipkou korenia a pretlačeným cesnakom. Vegetu a soľ som dala presne také množstvo ako som uviedla v zozname surovín, no môžete si to dochutiť aj podľa seba, ale takto to má ten správny šmrnc ;)
-
5
Do zmesi vytlačíme dve syrové črievka ( môže byť aj tavený syr - trojuholníky, alebo syrokrém ) a za stáleho miešania vylejeme smotanu na šľahanie.
-
6
V smotane na varenie si rozhabarkujeme hl. múku, vylejeme do omáčky, sem tam premiešame, počkáme kým prevrie a odstavíme z ohňa. Omáčka je takmer hotová, už len pridáme opražené mäsko.
-
7
Kuracie mäso si ochutíme. Ja som použila 3 čajové lyžičky mletej sladkej papriky a skoro celý sáčok (asi 30g) rýchlej horčicovej marinády značky KOTANYI - odporúčam, je super, ale môžete si samozrejme ochutiť podľa seba.
-
8
Poriadne na sucho premiešame, dáme si rozpražiť druhú polku masla a mäsko opečieme a primiešame do omáčky. Na fotku som si kus odložila, lebo to tak vyzeralo lepšie :) ale inak to vždy zmiešam. Nakoniec si odvaríte cestoviny ( najlepšie sa na to hodia Farfalle - motýliky ) a môžete podávať. Kto neje mäso, môže ho vynechať, aj tak sú výborne hlavne kôli špenátiku :)
- 9
Prajem DOBRÚ CHUŤ !
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 9
Diskusia k receptu