Cestoviny so špenátovou omáčkou a kuracím mäskom (fotorecept)

Autor receptu: saimonka

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Špenát si necháme rozmraziť ( buď v mikrovlnke, alebo si ho skôr vyberieme z mrazáka). Zatiaľ si nakrájame všetky potrebné suroviny. Cibuľu nadrobno, šampiňóny na plátky a kuracie mäso na kocky.
  2. Na polke masla si do sklovita opražíme cibuľku
  3. pridáme šampiňóny a chvíľu opečieme.
  4. Keď sú šampiňóny opečené, pridáme rozmrazený špenátový pretlak a listy, premiešame a chvíľku podusíme. Ja som to rovno už aj ochutila soľou, vegetou ,štipkou korenia a pretlačeným cesnakom. Vegetu a soľ som dala presne také množstvo ako som uviedla v zozname surovín, no môžete si to dochutiť aj podľa seba, ale takto to má ten správny šmrnc ;)
  5. Do zmesi vytlačíme dve syrové črievka ( môže byť aj tavený syr - trojuholníky, alebo syrokrém ) a za stáleho miešania vylejeme smotanu na šľahanie.
  6. V smotane na varenie si rozhabarkujeme hl. múku, vylejeme do omáčky, sem tam premiešame, počkáme kým prevrie a odstavíme z ohňa. Omáčka je takmer hotová, už len pridáme opražené mäsko.
  7. Kuracie mäso si ochutíme. Ja som použila 3 čajové lyžičky mletej sladkej papriky a skoro celý sáčok (asi 30g) rýchlej horčicovej marinády značky KOTANYI - odporúčam, je super, ale môžete si samozrejme ochutiť podľa seba.
  8. Poriadne na sucho premiešame, dáme si rozpražiť druhú polku masla a mäsko opečieme a primiešame do omáčky. Na fotku som si kus odložila, lebo to tak vyzeralo lepšie :) ale inak to vždy zmiešam. Nakoniec si odvaríte cestoviny ( najlepšie sa na to hodia Farfalle - motýliky ) a môžete podávať. Kto neje mäso, môže ho vynechať, aj tak sú výborne hlavne kôli špenátiku :)
  9. Prajem DOBRÚ CHUŤ !