Cestoviny so šampiňónovo-mozzarelovou omáčkou

Autor receptu: 1cuba1libre1

Základ tohto receptu ma naučil môj chlap :). Veľkou výhodou je, že sa môžu suroviny obmieňať podľa chuti, napr. namiesto šampiňónov dáme hlivu, miesto mozzarely iný syr a pod. Prajem dobrú chuť. :)

2
porcie
40 minút
príprava

Postup

  1. Šampiňóny si nakrájame na kúsky, cibuľku na drobno a strúčik cesnaku si pretlačíme. Rozpálime si olej vo woku, pridáme cibuľku a cesnak a troška popražíme, pridáme soľ a korenie podľa chuti. Poriadne premiešame. Pridáme šampiňóny a za stáleho miešania pražíme až kým šampiňóny nepustia vodu. Zmes trocha podlejeme a na miernom ohni dusíme cca 15 až 20 min.
  2. Kým sa dusí zmes vo woku, dáme variť cestoviny. Mozzarelu si nakrájame na tenké pásiky. Pripravíme si múku na zahustenie tak, že asi 1 veľkú lyžicu múky zmiešame s troškou vody a poriadne premiešame. Mala by nám vzniknúť redšia kaša.
  3. Keď sa vyparila z woku všetka voda, pridáme smotanu a mozzarelu a za stáleho miešania povaríme, až kým sa mozzarela neroztopí. Zmes ešte dochutíme korením a soľou, ak treba (väčšinou treba ;)) a pridáme múku na zahustenie. Chvíľku ešte povaríme, aby sa nám múka dobre uvarila a odstavíme.