Mäsové guľky
Cestoviny s paradajkovou omáčkou a mäsovými guľkami (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Pochúťka zo Stredozemia. U nás je dosť často, obľúbené jedlo v celej rodine. Dúfam, že aj vy si pochutíte.
|
4-6 porcie |
40 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Nakrájanú cibuľu a papriku opečieme na olivovom oleji. Oleja treba trochu viac. Čili papričku, ak chceme zbavíme zrniečok, prekrojíme a tiež vložíme do hrnca. Opekáme do zlatova.
- Paradajky zbavíme šupky. Ja ich jednoducho prekrojím napoly a potom strúham. Lepšie sa hodia mäsité paradajky. Šťavu potom postupne pridávame do hrnca, aby sa všetko poriadne opražilo. Postupne, každú dávku jednotlivo osolíme. Opekáme a opekáme, možno aj 30 minút, až sa paradajky podobajú na hustú šťavu z pohára z obchodu :-)
Keď je hotovo, omáčku trochu mixneme tyčákom.
- Medzitým si pripravíme guľky. Zmiešame oba druhy mletého mäsa, posolíme a pokoreníme. Mokrou rukou tvarujeme guľky veľkosti orecha a ukladáme na plech. Pred pečením každú guľku pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme do zlatova, asi tak 20 minút na 180 °C.
Niekto má guľky v omáčke rád mäkké a nepečie ich, len ich potom surové hádže do omáčky a opatrne mieša a varí.
- Uvaríme si cestoviny podľa chuti. Hotové guľky vložíme do hrnca s omáčkou, aj s výpekom z pekáča. Opatrne premiešame. A pár minút na slabom ohni dovaríme. Zmiešame s cestovinami. Hotovo.