Cestoviny s krevetami a pistáciovým pestom fotorecept

zuzkabluzka - fotkazuzkabluzka, 19. októbra 2013

Moje najoblubenejsie cestoviny. Ja sice zijem pri mori a cerstve krevety su nepochybne o niecom inom ako mrazene, ale dobrota je to tak ci Zobraziť celý popisMoje najoblubenejsie cestoviny. Ja sice zijem pri mori a cerstve krevety su nepochybne o niecom inom ako mrazene, ale dobrota je to tak ci tak... Propojenie chuti kreviet, pistacii a paradajok urcite stoji za vyskusanie. Pre mna je to vzdy kulinarsky zazitok :)

15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
4-5 strúčik
200 g
5 PL
500 g alebo iná
Pistaciové pesto:




Postup

  1. 1

    Cerstve krevety ocistime, odstranime hlavu a chvost, krevetu vylupime z panciera a nakoniec vytiahneme vnutorne crievko. Oplachneme a odlozime. Ak mame mrazene, zatial ich nechame v mraznicke :)

    Cestoviny s krevetami a pistáciovým pestom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pri cersvych krevetach je skoda nevyuzit hlavy, ktore preplachnem, zalejem vodou a dam varit asi na 10 minut. Tento vyvar vyuzijem na podlievanie paradajok.

    Cestoviny s krevetami a pistáciovým pestom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravu pistacioveho pesta som podrobne opisala v tomto recepte. http://varecha.pravda.sk/recepty/cestoviny-s-pistaciovym-pestom-fotorecept/42554-recept.html Dam zmixovat pistacie, spolu s olivovym olejom, nastruhanym syrom grana padano, pridam aj par bazalkovych listov. Osolim a prilejem aj trocha mlieka, aby bolo pesto kremovitejsie. Takto pripravene pesto mozem skladovat v chladnicke v sklenenom pohari, navrch nalejem asi 1cm olivoveho oleja a uzavriem.

    Cestoviny s krevetami a pistáciovým pestom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Teraz mame vsetko pripravene a ideme na to. Na velku panvicu dam olivovy olej, kde osmazitm asi 5 strucikov cesnaku, nakrajanych na hrubsie kocky. Pridame prepolene cherry paradajky a varime podlievanim vyvaru z hlav kreviet. Ak mame mrazene krevety, podlejeme vodou. Varime, kym z paradajok zostanu skoro len šupy, co je rychlo, asi 10 minut, mozme aj popucit vidlickou.

    Cestoviny s krevetami a pistáciovým pestom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do, teraz uz omacky z paradajok, pridam krevety, osolim, okorenim a povarim velmi malo, asi len 2-3 minuty, aby sa z kreviet nestala guma. Ak este nemam hotove cestoviny, radsej odstavim. Omacku necham dost "vodnatu", pretoze v nej dovarim cestoviny. Mrazene krevety dopredu nerozmrazujem, povarim len o par minut viac ako cerstve.

    Cestoviny s krevetami a pistáciovým pestom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cestovinu scedim velmi "al dente", dam do panvice s krevetami a za staleho miesania pridavam aj pistaciove pesto. Dobre premiesam. Ak pouzivam mrazene kravety, treba dat pozor, aby sme si odlozili vodu, kde sa varili cestoviny, aby nezostali prilis suche. Kratko povarime, kym cestovina nevsaje vodnatu cast omacky ;)

    Cestoviny s krevetami a pistáciovým pestom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nadherna vona, este lepsia chut... ;)

    Cestoviny s krevetami a pistáciovým pestom (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

eviana
@zuzkabluzka , naozaj krásny recept, veľmi inšpiratívny... krevetky milujem, pistácie tiež, aj keď v peste som ich ešte neskúšala - najvyšší čas skúsiť, ukladám, tlieskam a jasnačka 5* :)
izabella929
recept je super.-) robila som už aj ja...ale zase zaúradovalo odhalenie, ako sa pestujú v umelých plantážach a už som ich viac nekúpila...ale inak je to fajnotka...)
lusinkab
Krasne ryby a morske plody idu neskutocne spolu s pistaciami.
afataga
šmarjá, preco sa sem pozeram pred obedom??? u mna mas 100 hviezden nebo, uplne uzasny recept, ani uz neviem, ako by som ho lepsie vychvalila :-), len ja by som dala menej toho pesta, aby som viac citila krevety, ja musim len mrazene, lebo ked moj muz vidi tie hlavy a fuzy, tak ide do mdlob :-)
zuzkabluzka
@eviana , @izabella929 , @lusinkab dakujem vam za mily komentar
@afagata velka vdaka za pochvalu a mas naozaj pravdu, je to top medzi kravetovymi cestovinami, pesta sa neboj, vyborne sa tie chute doplnaju, nic sa neprekryva. A Tvoj muz je ako Kelisova, to je hnus, velebnosti, ono sa te jeste hejbe!!! :)))))
@andast :DD dik a maju chyby, vzdy je ich malo, kazdy pyta duplu
afataga
nie uplne ako Kelisova, lebo on to potom zje, aj chobotnicu ma rad, ale musle som ho este nenaucila :-(
akotak
Vyzerá to veľmi chutne, akurát by som rovnako ako pani @afataga : trošku ubral pesta a pridal kreviet - ale to je len vec vkusu a chute :-)
@izabella929 , neverte všetkému, čo čítate, týmto spôsobom by sme do úst nemohli vložiť vôbec nič. A pri krevetách svojimi predsudkami o mnohé prichádzate.
katkat
paradna kombinacia, uplne ako pre mna:) bohuzial odkedy som ochutnala krevety pri mori, tak tie mrazene u nas ma uz nezaujimaju... mozno jedneho dna sa:)
irenaw
nemajú chybu tieto cestoviny, práve preto ich je vždy málo ;-)))
jujoska
krasny recept, len skoda, ze u nas nedostat cerstve morske potvorky. Radsej si ich teda uzivame na dovolenkach
slavka2012
Zaujali ma nielen krevety, ale aj pistaciove pesto. Ukladam, urcite sa tymto receptom budem inspirovat.
agikabond
Super sú vaše recepty ... už dávno ste nič nedali...ako sa máte?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia