Cesnakové trojhranky fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 11. januára 2011
Cesnakové trojhranky (fotorecept)
Foto: tatranka

Tieto chuťovkové koláčiky majú u nás odbyt. Tak som sa rozhodla,že vám ich ponúknem.Robila som ich aj na Silvestra, ale vtedy som nefotila. Robila som ich dnes a už sú tu!

100-115 ks
porcií
30 minút
príprava
25 x2 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
750 g
0,5 litra
1,5 deci
2 lyžičky
2 lyžice
kocka
Plnka:
120 g
2-3 kocky
3 ks
2 lyžice,posekanej
8-10 strúčikov
lyžička
40 dkg
1 ks  na potretie
lyžička ,rasca na posypanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ingrediencie.

    Cesnakové trojhranky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plnka: Nastrúhaný syr,pretlačený cesnak,maslo,syrokrém,vegeta,petržlenová vňať,žĺtka.Všetko spolu vymiešam.

    Cesnakové trojhranky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vymiešaná masa.

    Cesnakové trojhranky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kvások.Teplé mlieko,kryštálový cukor,droždie,lyžička múky.Nechám kvások vykysnúť.

    Cesnakové trojhranky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Spracujem múku s kvaskom a olejom,soľou.Vypracujem cesto,ktoré nechám vykysnúť.

    Cesnakové trojhranky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vykysnuté cesto na pomúčenej doske rozdelím na 8 častí.

    Cesnakové trojhranky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vyváľkam a natriem plnkou.

    Cesnakové trojhranky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zrolujem.

    Cesnakové trojhranky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Cesnaková roláda.

    Cesnakové trojhranky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Pokrájam ju na trojhranky.

    Cesnakové trojhranky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Poukladám na mastnú fóliu,alebo mastný papier.

    Cesnakové trojhranky (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Natriem rozšľahaným vajíčkom,posypem semienkami a razcou.

    Cesnakové trojhranky (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Pečiem pri teplote180 0C asi 25 minút.Z tejto dávky by ste mali mať dva plechy,asi 100-115 kúskov.

    Cesnakové trojhranky (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Tu je batéria trojhrankov.

    Cesnakové trojhranky (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Dávam ich po vychladení aj namraziť.V prípade návštevy sú vítaným artiklom.

    Cesnakové trojhranky (fotorecept) - obrázok 15
Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Slovenská kuchyňa, Slané chuťovky, Pečené

Diskusia k receptu

jarca
U nas slane mame radi, robievam ale podobne tak vyskusam aj tieto,
ukladam do KK, dakujem za receptik.
evusik
tiež ich robievam, sú výborné.... aj plnka sa dá robiť rôzna.... pre toho kto nepozná si nafotila dobrý názorný postup, pekne sa ti podarili :-)
klaura
pekne sa ti vydarili, ja ich tiež robievam a tu ich mám pod názvom Cesnakáče ...
jarunka
Dalsi dobry recept na slane pecivo. Vyzeraju krasne.
alexdidi
Robievam tiež aj s rôznymi plnkami, vďačný recept...
wevewe
moje nervy to vyzera super. musim spravit
sjuz
vyzerajú super, ukladám do kk:)
strigus
teda aj oškvarkové, varecháčky, ktoré vyskúšali, boli spokojné s rcp :)
paveljrk
Na pohľad sú fantastické.Už ich len ochutnať.Ukladám do KK a vyskúšam.
1x hanula
dasenocka
Mnam, mnam...uz som ich chcela vyskusat davno. Ale tieto vyzeraju tak bozsky, ze ich urobim hned :)) dakujem
janger
Vyzeraju velmi lakavo! Krasny fotopostup!
jerica
@tatranka Martulík Perfektne si to nafotila a ešte lepšia ponuka na realizáciu tohto Tvojho receptíku, potešila si ma že si po čase pridala receptík tvojho formátu :-)) posielam s palcom hore na FB !!
tatranka
Ďakujem za pekné komentáriky a určite budete s receptom spokojní.Teším sa,pokiaľ recept aspoň trochu zaujme.
tatranka
@klaura pozrela som si aj tvoje cesnakáče.Ingrediencie do cesta sú trochu iné. Iná aj náplň,hoci sú cesnakové.Tvoje sú trochu koláčovejšie,takže naozaj ku káve,kakavku.Vyskúšam aj tvoje.Tieto sú viac cesnakové a mi ich zjeme len sa za nimi zapráši.Máme ich veľmi radi.
sherin
su krasne, urcite chutnucke, gratulujem :-), KK
7145_1291368619 - profilový obrázok
fik
fik
Vyzerá to super len po zmrznutí nebude to suché?
tinca
Martuš máš ich krásne, ja robievam aj pokrájanú roládku narovno, toto je zase iný tvar
honestka
robievam tiez s roznymi naplnami takto alebo ako slimaciky ci pagaciky, stangle. @fik : pecene veci z mraznicky po odstati su ako cerstve. dokonca si ich mozes dat ohriat a budu ako priamo znova pecene ale NIE do mikrowlnky, ale do rury.
Tatranka, dalsia dobra vec, ktora sem patri.pozdravujem.
coldbery
ja to tiež robievam rezané na rovno , ako osie hniezda,ale na tvare asi nezáleži...vyzerajú lákavo...mňam...:-)))
zdenuschka
Máš ich krásne, slinky sa zbiehajú už len pri pohľade na ne...mňam
tatranka
@Fik môžem ťa ubezpečiť,že nie sú suché,naopak ak ich dáš na chvílinku do mikro-trúby,sú ako čerstvo vybraté z pekáča.Ale stačí ich nechať len volne v mikroténovom sáčku rozmraziť.A do trúby mikrovlnnej tiež idú v mikro-sáčku.
babav
Vyborny ,krasne spracovany recept !
ketty3811
aj ja ukladám,vyzerajú super.Hneď by som si dala.Slané a ešte aj cesnakové,mňam,mňam.:-)
tatranka
Som rada,že sa vám recept páči a ďakujem za komentáriky.
orchidea
Krásne sa ti podarili, tiež robievam podobné, ale tieto tvoje majú bohatšiu plnku tak ju musím skúsiť. Ukladám si recept.
haston
vyzerá to byť veľmi chutné. ktovie, aké by to bolo upečené ako záviny (nepokrájané)?
tatranka
@haston ,recept je,teraz vyskúšaj ty.No myslím si,že plnka by asi vytiekla a to by bola večná škoda.Tá je chutná.Cesto jej robí len obal.
lucylee
@tatranka robila som v sobotu a musím len chváliť! Prvý raz som robila kysnuté cesto, neviem, či to bolo správnym pomerom surovín, podrobným postupom alebo tým, že som použila misku rýchlokysku, ale cesto mi krásne vykyslo, bolo úžasné, nadýchané, presne také, aké má kysnuté cesto byť, trojhránky sa mi vydarili, plnka úžasná, akurát som mala málo syra, ale krásne mi v rúre napúchli, vrele odporúčam!
tatranka
@lucylee ,vidíš,toto je pre mňa najkrajšia odmena.Som veľmi rada,že si s receptom spokojná.Nech sa ti vždy vydarí.
huta
jaj tatranka , tak sa teším na tvoje recepty, tak narýchlo si pozerám ,veľmi dobre, vytlačím a vyskúšam , pekne fotky
tatranka
@huta , ďakujem.Nie vždy mám čas takto poctivo pracovať a fotiť recept.A nie všetko sa mi zdá aj vhodné.Veľa veci sa tu opakuje,takže sa snažím vidieť a aj odovzdávať zaujímavé a použiteľné recepty.Teším sa,že chodíš na moju stránku.
1288_1276494884 - profilový obrázok
oco
oco
@tatranka tak až dnes som objavil tvoj určite báječný recept na koláčiky v sobotu budeme mať priateľov na návšteve tak sa s tvojím receptom budeme predvádzať a určite odovzdáme ďalej.Celé je to urobené v 3D kvalite ,len vôňa tomu chýba.
elisticka
Martuska dobrotka mnamky vyzeraju krasne hned by som sa ponukla:-))este su hadam v mraznicke? :-)))
ursula4
To je dobrota a tá vôňa v celom byte,ale aj na schodišti paneláku.
ata8888
ja som ich robila v nedelu ..su senzacne ....dakujem za recept....
hubata
Hokej 0:0, teda nič-moc. A teraz som tu toto objavila: máš krásne cesto, cítim ich voňať až sem domov. Ukladám, lebo slaného pečiva nikdy nie je dosť. Ďakujééém !
angiek
dnes som robila tieto trojhranky, su vyborne..manzel zahlasil, ze to zje bez zastavenia :D a to spratal predtym cely obed, dakujem za recept
tatranka
@angiek teším sa,že sa tebe aj manželovi páči a že vám chutil.Toto slané pečivo máme aj my veľmi radi.
cica2
@tatranka , velmi pekne ti ďakujem za ďalší z tvojich výborných receptíkov. Už som pár receptov od teba vyskúšala a som nadšená aj z týchto cesnakových:D Cesto som ale dala vymiesiť do pekárničky, kedže mám takú pomocníkču( ale najskôr som dala tekuté suroviny a potom sypké)... tak kým pekárnička pracovala, ja som sa venovala malej:))... a bola som milo prekvapená ako mi cesto perfektne nakyslo a dobre sa s ním aj pracovalo a aj po upečení bolo výborné a ešte tá chuťovo výborná plnka, velmi sme si pochutili :)) Je to ideálne na piknik v prírode a aj ako pohostenie k vínku pre návštevu, preto budem rada opakovane robiť. Ešte raz ďakujem a kedže mám nesmiernu radosť, musela som aj pofotiť :))



A už hotové, sú výborné!!! :))






cica2
ešte som zabudla, dala som menej cesnaku, kvôli deťom len 4 strúčiky, ale to bola perfektná vôňa cesnaku a syru, keď sa piekli, a na prvé som dávala slnečnicové semienka, tie sa zjedli ako prvé:))
tatranka
@cica2 cesnakové trojhranky máš ako maľované.Krásne.Som rada,že sa ti recept páči.Takto ohodnotený recept je pre mňa najlepšia pochvala a aj reklama, xixixi .Tieto koláčiky majú aj u nás odbyt a veľký.No našťastie je ich vždy dosť.Ty máš ešte aj pomocníčku,pekárničku,ktorá za teba pracuje,Tak ste na to dve.Bodaj by sa nezdarilo.Teším sa.
cica2
@tatranka , ďakujem:)....a dobrý nápad spraviť aj do zásoby, dať do mrazničky (ak by prišla nečakaná návšteva) takže najbližšie ich zase spravím, teda ak ich stihnem dať do mraziaka, xixi....lebo chlapom najviac chutili:))
tatranka
Poznám to a viem ako nám chutia,Takže aj keď dám do mrazáku,vyťahujeme za radom.Dlhú trvácnosť v mrazáku nemajú.
josifka
ďakujem za vynikajúci tip, napečiem si na svadbu :)
haana
Ďakujem za recept, chutili celej rodinke.
mana1
Ja tiež robievam tieto koláčiky a ešte zvyknem dať zaziky korenie do plnky sú fakt výborné a ked zostaná šupnem do mrazničky a vyberiem a sú ako čerstvé mňam.
haana
výbornééé,chutili všetkým,dakujem
vallgor1
Chcela by som vas poziadat o jedno objasnenie, aka muka je muka special ? Mozem dat hladku muku? A ci musi ist aj vegeta , alebo cim by sa dala nahradit . Zijem mimo Sk (v Spanielsku). Dakujem .
tatranka
@vallgor1 múka special,je hladká múka výberová.No stačí hladká múka.Dá sa nahradiť zeleninovým akýmkoľvek korením.Je to len na prichutenie plnky.No plnku si môžeš prichutiť na slano podľa seba.Nech sa ti podarí tak ochutiť,že sa recept vydarí a bude chutiť.Želám aby sa ti to podarilo.
tatranka
...tú zeleninovú suchú náhradu som myslela namiesto vegety.
ursula4
upečené,ochutnané-výborné.Tá plnka nemá chybu-ďakujem
mimit
Dakujem za uzasny recept. Prvy raz som ho skusala minuly vikend, na oslavu prvych narodenin nasej dcerky, zmizli ako prve. Buduci tyzden cestujeme a ked som sa spytala manzela, co mam upiect na cestu, povedal "tie cesnekove trojhranky, a po ceste ich zjem vsetky". Tak sa velmi tesim, ze vdaka Vam som zas okusok lepsia v kuchyni a manzela tym vzdy potesim.
tatranka
@mimit ani nevieš,akú radosť si mi svojou správou urobila.Ďakujem.Nech sa ti darí a manžela pozdravujem.Dcérenke želám veľa zdravíčka do ďaľších rôčkov.
zlatusik
´dakujem za recept, manžel má narodeniny a príde moja mamina a sestra s rodinou.Sestra veľa pečie, ale sladké a toto bude určite pre nich príjemné prekvapenie,prídem z práce a už aj sa chytám roboty, dúfam, že sa mi vydaria.
zlatusik
piekla som ich hned z dvoch dávok. Bolo nás 9 a po koláčikoch sa len tak zaprášilo. Síce som si odložila do mrazničky, ale bola som nútená vybrať ich a naložiť do misky. Popri tom nebol prázdny stôl, okrem riadneho obedu boli i chuťovky a obložené misy, orechové rezy a parenice, ale Tvoje koláčiky bodovali na plnej čiare .Recept si zobrali domov na Liptov, že ich budú piecť na Vianoce. Ešte raz srdenčná vdaka.
tatranka
@zlatusik ,keď som čítala tvoju reakciu na recept,akoby som videla seba.Keď ich upečiem hlavne s príležitosti,že sa niečo oslavuje,ku vínku,zvyčajne nás je viac.Tiež ich robím z duplovanej dávky a je ich za vagón-tak sa mi v tom momente zdá.Proste veľa.Môj mozog zavelí.dať do mrazničky. A pri oslave sa trojhranky tak míňajú,že tie z mrazničku putujú na stôl.
Verím,čo si napísala,lebo oni sú naozaj chutné.
@lusinkab nech sa ti darí s receptom.Budeš určite spokojná.
ebaka
Sú výborné,ešte pečiem,ale prvý plech je už zjedený.dik
ebaka
Sú výborné,ešte pečiem,ale prvý plech je už zjedený.dik
ebaka
Sú výborné,ešte pečiem,ale prvý plech je už zjedený.dik
tatranka
@ebaka asi ti komentáriky neodchádzali / xixixi / a tak mám pochvalu na tri krát.Teším sa,že chutia.
ywett
@tatranka výborný nápad, krásna inšpirácia a vyskúšam aj takto, vďaka :-)
tatranka
@ywett pri pečení a aj varení sa naozaj oplatí experimentovať.Vyskúšaj Ivetka a uvidíš,že mám pravdu.Pletenly s tými sušenými paradajkami a tou pôvodnou plnkou sú veľmi chutné.Dala som len namiesto lyžičky vegety len pol lyžičky,pretože sušené paradajky sú dosť slané,
havino
podobné cesnákače, tak ich voláme, robím, ale nie s takto bohatou plnkou, dávam len tavený syr, cesnak, maslo, na tento recept určite nezabudnem,lebo slané robievam dosť často , tebe sa @ tatranka podarili nádherne , určite urobím s tvojou náplnou už obohatenú aj o sušené paradajky
ywett
určite potom napíšem a ďakujem Martuška :-)
anan
zienky, zabudla som do plnky dat zltok, akurat mi vsetko plava na plechu v trube teraz v masle ;o( myslite, ze je to tym zltkom? inak velmi super recept. Cesto krasne elasticke, urcite vhodne i na pizzu a "natierku" som olizovala tak, ze mam isto aspon kilo navyse ;o) som zvedava, co vyjde z truby... krasny predvianocny cas zo Svajciarska prajeme ;o)
tatranka
@anan moja milá,tie chýbajúce žĺtka je obrovská a základná chyba.Tie tú plnku viažu.Žiaľ áno nedivím sa,že ti plnka pláva v masle.No netráp sa! Napíš,aké to bolo.Zjesť sa to bude určite dať.Aj syry urobia svoje a aspoň tie budú tvoriť plnku.
anna123
Ďakujem za recept, veľmi nám doma všetkým chutili.
diamant
ja som ich včera upiekla a sú super detom chutili,ale do plnky som pridala biely jogurt,lebo plnka sa mi zdala moc hustá,ale plnka nevytiekla sú naozaj chutné :)
vanilka111
ja som ich tiež robila a zľahčila som si prípravu náplne. použila som szrovo-cesnakovú pikantnú nátierku z lidla a ešte som pridala strúhaný eidam + trošičku vegety a petržlenovú vňať. Boli fantastické a zožali veľký úspech. Zmizli za chvíľu. :-)
jarusnica
perfektny receptík, robila som presne podľa neho na Silvestra a dnes pečiem druhý krát!Ďakujem
janka1011
@tatranka zajtra sa na ne chystám po tom množstve úžasných ohlasov, len ma zarazilo to množstvo cukru do cesta - nebude to sladké moc ?? Majú to byť 2 pol. lyžice??
Ináč - vyzerajú krásne a chutne, už sa teším, len dúfam, že sa podaria :))
tatranka
@janka1011 môžem ti len doporučiť,aby si sa držala množstva ingrediencii,ktoré sú uvedené.Ten cukor tam patrí a neboj sa tých dvoch lyžíc.Patria tam.Uvidíš,budeš spokojná.Nech sa ti recept vydarí a nech chutí tak ako nám a aj iným.
janka1011
@tatranka takže robila som ich včera a môžem povedať, že sú vynikajúce!!! Už som niečo podobné robila, no s inou plnkou, ale musím povedať, že tieto sú NAJ, hlavne tá plnka je skvelá, so žiadnou inou to nebolo také dobré.A najviac sa mi páči, že ešte aj dnes sú mäkkučké a chutné.Vďaka za skvelý recept. Odpisujem si ho pod názvom Trojhranky od Tatranky :))
tatranka
@janka1011 si milá,že si mi svoju spokojnosť oznámila.Veľmi sa z takýchto správ teším.Nech sa ti darí.
maminkatn
ppppppotesilo,,ma ze tu vidm taky recepis aky mam aj ja,,,cesnakove trojuholnicky,,,,su mnamkove,,len ja na plnku,,davam iba maslo,,s cesnakom,,,nabuduce skusim,,ako pisete aj susene parťadajky,,,aj syr,,,moze to byt mnamkoveeeeeee
maminkatn
ppppppotesilo,,ma ze tu vidm taky recepis aky mam aj ja,,,cesnakove trojuholnicky,,,,su mnamkove,,len ja na plnku,,davam iba maslo,,s cesnakom,,,nabuduce skusim,,ako pisete aj susene parťadajky,,,aj syr,,,moze to byt mnamkoveeeeeee
maminkatn
ax boze ospravedlnujem sa,,pridalo mi to az dva krat,,a ten preklep,,,ze partadajky,,,juj,,,ze uuuzas,,,,,,,omluvam,,,sa,,,xixix
spagetka
dala by sa použiť aj hladká múka T-650?
ďakujem za odpoveď
majinka1
recept je uzasny, su naozaj chutnucke jemne krehke no skvele, ale ja som ich zrolovala dala na mastny papier, nakrajala a nechala podkysnut a takto som ich piekla cize som ich neprekladala po jednej :) krasne sa oddelili, len neodporucam bryndzovu plnku, mne sa totiz roztiekla ale na chuti to neubralo :)
teriqe
Chcela by som tieto slané pochutinky upiecť na Vianoce a keďže treba hospodáriť s časom, chcem sa opýtať koľko toto pečivko vydrží ? :)
tatranka
@teriqe ak si si pozorne pozrela recept,tak som uviedla,že si tieto trojhranky po vychladení zamrazujem.Potom sú na dlho čerstvé.Ináč je to kysnuté cesto a to je čerstvé a vydrží tak 3-4 dni.
brambora
v nedelu mam narodeniny, tak vyskusam pre hosti s vasou plnkou... mozem potom pred pecenim potriet len tymi bielkami co zostanu z plnky? ci musi byt na potretie vrchu aj zltko? dakujem.
tatranka
@brambora nepotieraj bielkom,radšej si potri mliekom.Ono najlepšie je potrieť rozšľahaným vajíčkom,alebo žĺtkom.A k narodeninám ti želám všetko dobré.
dandika1
@tatranka 10 jan 2014 tatranocka moja zlata ,ani si nevies predstavit aka som stastna dnes som piekla Tvoje trojhranky ,a upiekloli sa mi prenadherne,manzel sa len usmieval a synovi tiez velmi chutia ,budu sa piest castejsie.musim Ta pochvalit patris k TOP na vareche,skoda ,ze neviem este dat fofky do pocitaca to mam teraz najblizsie v plane ,ale musim najst niekoho kto by mi to ukazal,tak by som to najskor pochopila a tak uz by bol aj pridany nejaky recept, velka ,Vdaka<<<>>>
tatranka
@dandika1 Veľmi ma teší tvoj komentárik,hlavne v tom,že si spokojná s receptom,lebo vlastne o to tu ide,aby sme si odovzdali recepty,ktoré sú dobré a ktoré aj nám chutia.
Neboj fotografie sa naučíš pridávať.No je nutné,aby ti to niekto aspoň ráz ukázal.Pred štyrmi rokmi som ani ja nevedela zapnúť a vypnúť počítač.Bola som z neho vlastne vystrašená.No každý deň som sa niečo nové naučila.
Dnes je to už fajn.Želám ti
,nech sa ti na Vareche páči a nech tu nájdeš kopec dobrých receptov.
tatranka
@janko 38 ďakujem no neviem čím som si ťa získala svojou kuchyňou.Varím klasiku,to znamená že nie zdravo,hoci by som veľmi rada. No manžel len ťažko prijíma v našom jedálničku nejaké zmeny.Ale to už asi ja nezmením.Teší ma,že mu chutí a že tanier ostáva prázdny a vždy za dojedením,nasleduje pre mňa pochvala.
No mám dôvod niečo meniť?....
amelie
@tatranka , možno to nie je na chudnutie ani proti cholesterolu, ale určite sú tie trojhranky skvelé a môj muž (a nielen on) by si na nich pochutnal:-))) ukladám do kk a čo najskôr - asi v piatok - ich upečiem:-)
lindarty
@tatranka Ahoj, mozno "blba" otazka, ale ako dlho asi vydrzia cerstve? recept sa mi velmi paci, na zajtra poobedie by som Vase trojhranky chcela spravit, len ci ich mozem robit uz dnes.... dakujem ;-)
tatranka
@lindarty ak si ich upečieš dnes,nechaj ich vychladnúť a v mikroténovom sáčku si ich vlož do mrazničky.Potom pred ponúknutím ich vylož aspoň na hodinku von.Ak máš mikrovlnku,môžeš ich dať na 20 sekúnd nahriať-ovlažiť.Budú,akoby si ich vybrala z trúby.Ak nemáš MR,nič sa nedeje.
Nikto nemá rád staré pečivko ,koláčiky.Ja to robím takto aj z inými pečenými koláčmi.Najmä kysnutými.
Otázka je na mieste.Nie je to hlúpa otázka.Naopak,je to múdra otázka.
lindarty
@tatranka ani som sa nestihla podakovat, trojhranky mali obrovsky uspech, uz som ich robila 3x. Takze velke dakujem ;-)
tatranka
@lindarty nie je potreba ďakovať.Veď ten recept som aj ja získala,nie je môj.A teším ma,ak sa recept,ktorý uvediem páči a aj chutí.
Je to vďačné slané pečivko.
janamichalickova
nie som teda žiadna kuchárka, ale boli výborné! musela som ich urobiť hneď keď som tento recept objavila:) mnam (dnes ich asi urobím znovu..)
tatranka
@janamichalickova tak asi si dobrá kuchárka,ke´d rožteky po prvom raze sa ti tak vydarili,že ich musíš zopakovať pre to že chutnali znovu.Teším sa.
janamichalickova
ak by som ešte mohla dať tip ostatným na plnku - urobila som ju zo 150g strúhaného parmezánu, cesnaku a 200g masla - tá bola vynikajúca:)
jahmanka
perfektný recept, veľmi chutný pokrm, všetci si ho chvália :) až na to, že keď pečiem u priateľa doma, tak sa mi zospodu vždy trosku pripečú :( žiaľ, nie moja chyba, ale chyba plynovej rúry..keby som ich nechala kratšie, boli by surové a skúšala som piecť aj na nižšej teplote a pomalšie, ale nepomohlo..potešilo by ma, ak by ste mi poradili nejaký trik, ako predísť pripečeniu na plynovej rúre, kedže teplo ide iba zo spodnej časti a stáva sa mi to aj pri hocijakom inom pečení, že spodok je vždy viac čierny, ako by som chcela..
tatranka
@jahmanka teší ma,že ti moje trojhranky chutia.Ak máš problém s plynovou rúrou,poradím ti tento malý trik.Tiež som pred tým mala plynovú rúru,a mala som tento istý problém.Teraz mám kombinovaný sporák.Rúra je elektrická.
No ale teraz k tej rade pre teba.Stačí ak si na voľný plech na samý spodok nasypeš kilogram soli.Pri pečení ju stále používaj.Bude ti slúžiť,len na tento účel.Nad ňu dáš rošt,na ktorom budeš piecť.
Ak máš silikónovú fóliu aj tú polož na spodok plechu,na ktorom budeš piecť aké koľvek pečivo. Tak dosiahneš že sa ti cesto prepečie a zo spodu nespáli.No potom sa už budeš musieť pri dĺžke pečenia,riadiť svojou intuíciou.
Skús.Myslím,že táto rada ti pomôže.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
@tatranka , trojhránky sú fantastické. Včera som odskúšala, preto ukladám do mojej KK. Robila som viac Tvojich receptov,(divina, bravčové, zákusky a koláče) a môžem povedať, že hociktorá začiatočníčka vo varení a pečení pri dodržaní Tvojho receptu musí byť spokojná so svojim výsledkom. Ešte raz ďakujem.
tatranka
@esi veľmi,veľmi ma teší tvoje konštatovanie.Je príjemné si prečítať,že si s receptami spokojná.Želám ti pekný deň.
anan
Mila @tatranka , dakujem vam za super recept. Uz viackrat som trojhranky piekla, aj zopar sackov zamrazila, ale dlho v mraziaku nezostali. Chutovo su uzasne. Mam vsak jeden problem a mozno mi budete vediet pomoct. Moje trojhranky si pri peceni vzdy "lahnu", len maloktore zostanu pekne stat. Cim to moze byt? skusala som ich upiect aj väcsie, lebo som dufala, ze takto hadam stat zostanu, ale vzdy si "lahli"... mozno by som mala dodat, ze ja valkam na poolejovanej ploche, nie na pomucenej. vopred vam dakujem za odpoved... A.
tatranka
@anan ospravedlňujem sa,že som neodpovedala na tvoj dotaz hneď.Chcem len povedať,že pri pečení sa aj mne pár trojhrankov prekoprcne na bok.Hlavne sú to tie,ktoré sú odkrojené tenšie.No ako som čítala tvoj dotaz,píšeš,ža si ich nakrájala na širšie.
Neviem,nemôže to byť aj v tom,že ich spracúvaš na pomastenej základni a potom sa zošmyknú? Neviem @anan ako by som ti poradila. Myslím,že aj krivý koláčik,ak je chutný,tak to nevadí.Pre návštevu vyber pekné.... a vám nechaj hádam aj tie menej vydarené....Dúfam,že si sa nenahnevala že to takto s kúskom žartu píšem.
Skús ráz vyvaľkať a spracovať cesto na pomúčenej doske.
Maj sa dobre.
1x anan
anan
Mila @tatranka , krasne Vam dakujem za odpoved (mrzi ma, ze pisem bez diakritiky, ale nemam na to nastavenie)....aj tu zartovnu ;o)... dnes idem opät piect, muzik oslavuje v nedelu 40tku, bude ich treba habadej. Ono vsetkym velmi chutia, aj sa vsetkym opticky pacia, lebo nevedia, ako vyzeraju tie vase... dnes skusim teda na pomucenej doske ;o) pekny dnik Vam prajem
tatranka
@anan držím ti päste,aby sa ti trojhranky na oslavu,vydarili pekné. Manželovi želám k 40-ke,len všetko dobré pekné,hlavne veľa zdravia.
1x anan
majkahra
Ani neviem čo napísať, lebo v komentároch je všetko a ja sa s tým úplne stotožňujem. Snáď len jedno, veľmi úprimné ďakujem za fantastický recept.
anan
@tatranka velmi pekne Vam dakujem za Vasu spravu i zelanie ;o) dnes sa opät ide piect a tak len rychlo, ze valkanie na pomucenej doske pomohlo a trojhranky viacmenej uz zostali stat :o) pekny dnik Vam prajem
magician
Milá Tatranka, robila som Tvoje trojhrany a celej rodine veľmi chutili.
Dakujem, idem pozriet aj Tvoje ostatné recepty.

Tana
tomeska
Upiekla som len z polovičnej dávky na skúšku, a boli ňam ňam, všetci, čo sa k nim dostali si pochutnávali, takže nabudúce z celej dávky. Teraz boli trochu vačšie ako vaše, tak musím robiť tenšiu roládku a menšie kúsky. Inak paráda, x krát 5 *****.
tatranka
@Tomeska (14.8.2016 22:12)

Si opatrná na recepty.Asi si sa už v recepte sklamala.Som rada,že to nebol práve tento recept a že si sa rozhodla si ho zopakovať s plnej dávky.Teší ma to.
tatranka
@Mindalka (18.11.2016 13:40)

Na trištvrte kila múky sa ti zdajú dve lyžice kr.cukru veľa ? Podporujú kvások a dochutia cesto.Ty si daj menej ak máš potrebu menej ich osladiť.
ajka33
@Anan (20.5.2015 13:19)

Ja som ich tiež včera skúšala a prvý plech "ľahol". Keď som zrolovala druhú roládu (tak ako Tatranka v bode 9) natiahla som ju ešte trochu po dĺžke a po upečení boli potom trojhranky menšie, pekne držali tvar tak ako tie od Tatranky aaaa neľahli :-). Vyskúšaj Anan.
jenp4556
Mnam. Dakujem za suuupis recept rodine chuti aj mojej 3 rocnej dcerke. Dakujeme :)
evaha007
Tak dnes som piekla tieto neskutočne chutné trojhranky. Polovica plechu preč len taký fukot. A to som mala v pláne zamraziť. Cesto makkulinké:-) Vďaka za výborný recept!!!


daduje
Neskutočné trojhranky, každému chutia, výborne spracovaný recept aj fotky a celý postup, treba ho dodržať a neexperimentovať a zaručene neostane do zásoby v mrazáku. Ďakujem za recept :)
haji
@mony1223 (13.7.2020 14:02)
Dovolím si odpovědět: autorka uvádí : pšeničná mouka speciál. Je to pšeničná mouka hladká světlá speciál 00 extra /lidově dvounulka/. Též dříve označovaná jako pšeničná mouka hladká "výběrová". Vývoj jde v nabídce trhu i názvech rychlým tempem.
cipsa
Výborný recept, ukladám a ďakujem 😉

Zaujímavé video z archívu TV Varecha