Foto: strigus
Tieto pagáčiky sú v našej rodine veľmi obľúbené, robievame ich často. Chutia výborne aj pár dní po upečení. Ak sa z nich niekedy náhodou Zobraziť celý popisTieto pagáčiky sú v našej rodine veľmi obľúbené, robievame ich často. Chutia výborne aj pár dní po upečení. Ak sa z nich niekedy náhodou zvýši, odložíme ich do mrazničky a po vybratí sú znova chutné - ako čerstvé.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Z droždia, mlieka, 1 čl múky a 1 čl kryštálového cukru si pripravíme kvások, hotový vlejeme do zvyšnej preosiatej múky, pridáme ostatné suroviny potrebné na cesto. Necháme vykysnúť pri izbovej teplote. Spravíme si plnku: škvarky zomelieme, pridáme vajce, smotanu a veľa slaného (soľ, vegeta), až sa bude zdať plnka veľmi presolená - cesto soľ stiahne, soľte ako čerstvo zamilovaní :))
-
2
Cesto postupne po menších kúskoch rozvaľkáme na 2 - 3 mm hrúbku (cca na 25x50 cm pláty), natrieme plnkou (ak by sa zle roztierala, bola hustá, treba zriediť kys. smotanou) a zrolujeme.
-
3
...zrolované, naplnené cesto nakrájame na pekné trojuholníčky...
-
4
...poukladáme na vymastený plech, potrieme mierne rozšľahaným bielkom a dáme piecť...
-
5
...kým nechytia takúto krásnu zlatistú farbu. Dobrú chuť :)
PS: veru je to tak cesto stiahne to množstvo soli v škvarkách....aj som mala obavu ale zbytočne.
Ďakujem za skvelý tip...