Cesnakové trojhranky (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Tieto chuťovkové koláčiky majú u nás odbyt. Tak som sa rozhodla,že vám ich ponúknem.Robila som ich aj na Silvestra, ale vtedy som nefotila. Robila som ich dnes a už sú tu!
100-115 ks porcií |
30 minút príprava |
25 x2 minút na 180 °C |
Postup
- Ingrediencie.
- Plnka: Nastrúhaný syr,pretlačený cesnak,maslo,syrokrém,vegeta,petržlenová vňať,žĺtka.Všetko spolu vymiešam.
- Vymiešaná masa.
- Kvások.Teplé mlieko,kryštálový cukor,droždie,lyžička múky.Nechám kvások vykysnúť.
- Spracujem múku s kvaskom a olejom,soľou.Vypracujem cesto,ktoré nechám vykysnúť.
- Vykysnuté cesto na pomúčenej doske rozdelím na 8 častí.
- Vyváľkam a natriem plnkou.
- Zrolujem.
- Cesnaková roláda.
- Pokrájam ju na trojhranky.
- Poukladám na mastnú fóliu,alebo mastný papier.
- Natriem rozšľahaným vajíčkom,posypem semienkami a razcou.
- Pečiem pri teplote180 0C asi 25 minút.Z tejto dávky by ste mali mať dva plechy,asi 100-115 kúskov.
- Tu je batéria trojhrankov.
- Dávam ich po vychladení aj namraziť.V prípade návštevy sú vítaným artiklom.