Cesnakové kura s kurkumovou omáčkou a knedľou fotorecept
Foto: cesminaz
Jednoduchy,chutný a výdatný obed :-)
porcií
Postup
-
1
Pouzila som 3velke stehna,ktore som prekrojila na 2 casti.Dala do hrnca a zaliala s 1,5L vodou a pridala este sol.Takto varime,kym mäso nebude do trištvrte uvarene,cize skoro do mäkka :-)
-
2
Ked je mäso uz skoro hotove,tak ho povyberame.Do jednej panvici dame olej a z oboch stran mäso prudko opecieme,len aby chytilo farbu.Potom pridame 6strucikov cesnaku.Ja som 3 nakrajala na tenko a 3 nastruhala.Nasledne pridame cca.1-2 naberačky z vyvaru a mäso zakryte este dodusime celkom do mäkka a nakoniec trocha opecieme :-)
-
3
Kurkumovu omačku si pripravime velmi jednoducho... Do hrnca dame olej a 3 kopcovitejsie PL špaldovej muky a urobime celkom obycajnu zasmažku(zapražku) Kto chce,pouzije celkom obycajnu hladku muku. Ked je zasmažka hotova,pridame 1Pl kurkumy a 1KL Isot papriky.Premiesame a zalejeme našim vyvarom.Vyvar mozte dolievat aj podla potreby(podla oka) ale na tie 3pl som spotrebovala cely vyvar.Ale je mozne,ze ked pouzijete psenicnu hladku,ze to bude hustnut inak :-) No a napokon osolime podla chuti a varime niekolko minut za časteho miesania...
-
4
Podavat to môzte pravdaze podla chuti aj s ryžou,ci zemiakmi..Ja som k tomu urobila parenu knedlu z 250g hladkej a z 250g polohrubej muky.Vysli mi 4 menšie knedle :-)
-
5
Všetko ešte za tepla naservirujeme a môzme podavat ;-) Cesnakove kura je vyborne a sa velmi hodi ku kurkumovej omácke.Podavane s knedlou to je vynikajuci a vydatny obed.Omačka ma sice vyraznu chut,ale je naozaj vynikajuca :-) Prajem dobru chut..
varecha.pravda.sk/magazin/turecka-kuchyna-host-do-domu-bo...
Kuracie prsia niesu najvhodnejsie,lebo su za par minut hotove a vyvar by tiez nemal dostatocne mäsovu chut.Ked chces urobit prsia,tak to musis urobit inak..Prsia si na oleji so stipkou soli a cesnakom par minut podusis a na konci zrychla len sem tam opecies.Vsetko to trva len okolo 10-13 minut,aby prsia zostali stavnate z vnutra.A omacku si k tomu musis spravit uz z hotoveho mäsoveho vyvaru :-) Aspon "ja" by som to takto robila z kuracich prs,ale kludne urob podla seba :-)