Kurací rezeň
Kurací rezeň

Černohorský rezeň

anemarka - fotkaanemarka, 2. februára 2020
Černohorský rezeň
Foto: anemarka

Čakáte návštevu, ktorú ste pozvali na slávnostný obed? Tak toto jedlo im určite pripravte, budú sa oblizovať až za ušami :)

6
porcií
60 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
podľa chuti
(na obalenie)
Cestíčko:
4 ks stredne veľké
3 PL
1 Ks
1 ČL
1 ČL
1 ČL
1 - 2 strúčiky
Na posypanie:
200 g (eidam)
Na vyprážanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia si narežeme na kusy a vyklepeme rezne (mne vyšli z jedného prsa 3 rezne). Zľahka alebo podľa chuti a vôle osolíme a obalíme v hladkej múke. Potom ich obalíme v zemiakovom cestíčku.

  2. 2

    Cestíčko: Zemiaky očistíme a na jemno postrúhame, vytlačíme prebytočnú vodu. Do zemiakov vmiešame varechou jedno vajce, soľ, korenie a majoránku. Dochutíme pretlačeným cesnakom a na koniec pridáme hladkú múku. Vymiešame cestíčko, v ktorom "vykúpeme" naše rezne.

  3. 3

    Na oleji ich upečieme do krásnej hnedej farby. Na záver posypeme strúhaným syrom, ktorý dokonale dopĺňa chuť cestíčka.

  4. 4

    Ako prílohu som zvolila zemiakovú kašu ochutenú roztopeným maslom a pridala som aj mix šalát zakúpený v známom obchodnom reťazci. Samozrejme sa k tomu výborne hodia aj opekané zemiaky alebo pre ľahšiu verziu iba šalát podľa vlastnej fantázie a chuti.

  5. 5

    Prajem dobrú chuť :)

Recept je zaradený do kategórií:
Jedlá z hydiny, Kuracie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Zimné, Vyprážané

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Štandardný recept na Monte Negro. Ja ho však robím výlučne z bravčového. Viac mi ti k sebe pasuje...