Foto: anemarka
Čakáte návštevu, ktorú ste pozvali na slávnostný obed? Tak toto jedlo im určite pripravte, budú sa oblizovať až za ušami :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks |
|
podľa chuti |
|
(na obalenie) |
|
Cestíčko: | |
4 ks stredne veľké |
|
3 PL |
|
1 Ks |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 - 2 strúčiky |
|
Na posypanie: | |
200 g (eidam) |
|
Na vyprážanie: | |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia si narežeme na kusy a vyklepeme rezne (mne vyšli z jedného prsa 3 rezne). Zľahka alebo podľa chuti a vôle osolíme a obalíme v hladkej múke. Potom ich obalíme v zemiakovom cestíčku.
- 2
Cestíčko: Zemiaky očistíme a na jemno postrúhame, vytlačíme prebytočnú vodu. Do zemiakov vmiešame varechou jedno vajce, soľ, korenie a majoránku. Dochutíme pretlačeným cesnakom a na koniec pridáme hladkú múku. Vymiešame cestíčko, v ktorom "vykúpeme" naše rezne.
- 3
Na oleji ich upečieme do krásnej hnedej farby. Na záver posypeme strúhaným syrom, ktorý dokonale dopĺňa chuť cestíčka.
- 4
Ako prílohu som zvolila zemiakovú kašu ochutenú roztopeným maslom a pridala som aj mix šalát zakúpený v známom obchodnom reťazci. Samozrejme sa k tomu výborne hodia aj opekané zemiaky alebo pre ľahšiu verziu iba šalát podľa vlastnej fantázie a chuti.
- 5
Prajem dobrú chuť :)
Tiež kurací rezeň:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Áno, samozrejme aj s bravčovým to je veľmi chutné jedlo.
Napísal som to, lebo ten obal na mäsko robí jedlo dosť ťažkým a viac pasuje k tej svinke. Kuriatko mám radšej v dusenej či grilovanej podobe. Samozrejme som tým vôbec nechcel Tvoj recept spochybniť, určite sa dá na ňom krásne pochutiť. A lk nemu pohárik tramínika, potom je to už iba o poézii...
dal by som si - nielen jeden
Nie je chyba -
vyprážaná sviňa, kura či ryba.
Rezeň veľký, že nevidno ani taniera obrys,
poteší sa každý - Zuzka, Lojzo, Marián i Boris.