Plnené zapečené bagetky
	        Čerenčianske raňajkové bagetky (fotorecept)
	        Autor receptu: maleslniecko
	         
	        
	        Občas máme chuť si pripraviť na raňajky niečo špeciálne a netradičné. Ak máte doma staršie bagetky a čo-to nájdeme aj v chladničke, je tento recept zaujímavým spestrením rána a patrí do kategórie čo dom dal :-)
| 		  
				  	  
				  	2 porcie  | 
				  	  
				  	10 minút príprava  | 
				  	  
				  	20 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Z malých svetlých bagetiek odkrojíme vrchnú časť a vydlabeme striedku rukami alebo lyžičkou. 
 - Maslovačkou potrieme bagetky olivovým olejom. Zvnútra a aj po okrajoch. 
 - Následne vložíme do bagetiek odkrojený plátok údeného plátkového syra. 
 - Na syr vložíme odkrojený plátok šunky. 
 - Na šunku naukladáme rozkrojené cherry paradajky a na pásiky nakrájanú kapiu. 
 - Do misky si rozbijeme dve celé vajcia. Jemne narušíme žĺtko, ale nehabarkujeme. Lyžičkou vyberáme do bagetiek časti žĺtka, kľudne aj s bielkom. Okoreníme, osolíme, pridáme kúsky sušenej chilli papričky.  
 - Pridáme opäť plátok šunky a na kúsky nakrájané plátky údeného syra. 
 - Na bagetky lyžičkou nalejeme zvyšok vajíčok, teda bielka, ktoré ostalo v miske. Ozdobíme kúskami kapie. 
 - Bagetky naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. 
 - Pečieme vo vopred vyhriatej rúre 20-25 minút pri teplote 180 stupňov. Prajeme dobrú chuť. :-)