Plnené zapečené bagetky

Čerenčianske raňajkové bagetky (fotorecept)

Autor receptu: maleslniecko

Občas máme chuť si pripraviť na raňajky niečo špeciálne a netradičné. Ak máte doma staršie bagetky a čo-to nájdeme aj v chladničke, je tento recept zaujímavým spestrením rána a patrí do kategórie čo dom dal :-)

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Z malých svetlých bagetiek odkrojíme vrchnú časť a vydlabeme striedku rukami alebo lyžičkou.
  2. Maslovačkou potrieme bagetky olivovým olejom. Zvnútra a aj po okrajoch.
  3. Následne vložíme do bagetiek odkrojený plátok údeného plátkového syra.
  4. Na syr vložíme odkrojený plátok šunky.
  5. Na šunku naukladáme rozkrojené cherry paradajky a na pásiky nakrájanú kapiu.
  6. Do misky si rozbijeme dve celé vajcia. Jemne narušíme žĺtko, ale nehabarkujeme. Lyžičkou vyberáme do bagetiek časti žĺtka, kľudne aj s bielkom. Okoreníme, osolíme, pridáme kúsky sušenej chilli papričky.
  7. Pridáme opäť plátok šunky a na kúsky nakrájané plátky údeného syra.
  8. Na bagetky lyžičkou nalejeme zvyšok vajíčok, teda bielka, ktoré ostalo v miske. Ozdobíme kúskami kapie.
  9. Bagetky naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  10. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre 20-25 minút pri teplote 180 stupňov. Prajeme dobrú chuť. :-)