Plnené zapečené bagetky
Čerenčianske raňajkové bagetky (fotorecept)
Autor receptu: maleslniecko
Občas máme chuť si pripraviť na raňajky niečo špeciálne a netradičné. Ak máte doma staršie bagetky a čo-to nájdeme aj v chladničke, je tento recept zaujímavým spestrením rána a patrí do kategórie čo dom dal :-)
2 porcie |
10 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Z malých svetlých bagetiek odkrojíme vrchnú časť a vydlabeme striedku rukami alebo lyžičkou.
- Maslovačkou potrieme bagetky olivovým olejom. Zvnútra a aj po okrajoch.
- Následne vložíme do bagetiek odkrojený plátok údeného plátkového syra.
- Na syr vložíme odkrojený plátok šunky.
- Na šunku naukladáme rozkrojené cherry paradajky a na pásiky nakrájanú kapiu.
- Do misky si rozbijeme dve celé vajcia. Jemne narušíme žĺtko, ale nehabarkujeme. Lyžičkou vyberáme do bagetiek časti žĺtka, kľudne aj s bielkom. Okoreníme, osolíme, pridáme kúsky sušenej chilli papričky.
- Pridáme opäť plátok šunky a na kúsky nakrájané plátky údeného syra.
- Na bagetky lyžičkou nalejeme zvyšok vajíčok, teda bielka, ktoré ostalo v miske. Ozdobíme kúskami kapie.
- Bagetky naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Pečieme vo vopred vyhriatej rúre 20-25 minút pri teplote 180 stupňov. Prajeme dobrú chuť. :-)