Toľko som vymýšľala,až som namiešala také,ktoré chutia všetkým :)
10-12ks
porcií
porcií
2hod minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| 230 |
|
| 160 tmavá |
|
| 110 |
|
| 175ml |
|
| 175ml vlažná |
|
| 2PL |
|
| 1PL |
|
| 1KL |
|
| 2KL |
|
| 2KL slebo 1/2čerstvých |
|
| od oka-za hrsť |
|
| Na posypanie: | |
|
|
|
| ,ľanové,tekvicové-ako má kto rád |
|
| príp.: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Ja si robím kysnuté cesto v pekárni.Do pekárne dám suroviny v poradí:voda,mlieko,soľ,cukor,olej,ocot,múka,droždie,semienka.Zapnem program cesto.Kto nerobí v pekárni,tak klasicky si spraví kvások,vymiesi a nechá vykysnúť. Po vykysnutí spravím asi 10-12 bochníčkov,ktoré ukladám na plech vystlaný papierom na pečenie.prikryjem a nechám ešte podkysnúť,kým bochníčky nezdvojnásobia svoju veľkosť.Pred pečením ich narežem alebo nastrihnem,potriem osolenou vodou,posypem a pečiem na 200st. asi 15-20min.









Diskusia k receptu