Celozrnné žemle

janette4 - fotkaJanette4, StaráTurá, 5. októbra 2011 14:20
Ďalšie recepty »

Celozrnné žemleFoto: janette4

Toľko som vymýšľala,až som namiešala také,ktoré chutia všetkým :)

10-12ks
porcií
2hod min
príprava
20 min
na 180 °C

Suroviny

230
160 tmavá
110
175ml
175ml vlažná
2PL
1PL
1KL
2KL
2KL slebo 1/2čerstvých
od oka-za hrsť
Na posypanie:
 ,ľanové,tekvicové-ako má kto rád
príp.:

Postup prípravy

  1. 1

    Ja si robím kysnuté cesto v pekárni.Do pekárne dám suroviny v poradí:voda,mlieko,soľ,cukor,olej,ocot,múka,droždie,semienka.Zapnem program cesto.Kto nerobí v pekárni,tak klasicky si spraví kvások,vymiesi a nechá vykysnúť. Po vykysnutí spravím asi 10-12 bochníčkov,ktoré ukladám na plech vystlaný papierom na pečenie.prikryjem a nechám ešte podkysnúť,kým bochníčky nezdvojnásobia svoju veľkosť.Pred pečením ich narežem alebo nastrihnem,potriem osolenou vodou,posypem a pečiem na 200st. asi 15-20min.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist