Foto: janette4
Toľko som vymýšľala,až som namiešala také,ktoré chutia všetkým :)
10-12ks
porcií
porcií
2hod minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
230 |
|
160 tmavá |
|
110 |
|
175ml |
|
175ml vlažná |
|
2PL |
|
1PL |
|
1KL |
|
2KL |
|
2KL slebo 1/2čerstvých |
|
od oka-za hrsť |
|
Na posypanie: | |
|
|
,ľanové,tekvicové-ako má kto rád |
|
príp.: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Ja si robím kysnuté cesto v pekárni.Do pekárne dám suroviny v poradí:voda,mlieko,soľ,cukor,olej,ocot,múka,droždie,semienka.Zapnem program cesto.Kto nerobí v pekárni,tak klasicky si spraví kvások,vymiesi a nechá vykysnúť. Po vykysnutí spravím asi 10-12 bochníčkov,ktoré ukladám na plech vystlaný papierom na pečenie.prikryjem a nechám ešte podkysnúť,kým bochníčky nezdvojnásobia svoju veľkosť.Pred pečením ich narežem alebo nastrihnem,potriem osolenou vodou,posypem a pečiem na 200st. asi 15-20min.
Diskusia k receptu