Talianske plnené cestoviny casoncelli à la Bergamo
vinár, 10. mája 2023
Foto: Shutterstock
Vychutnajte si skvelé talianske cestoviny s názvom prekrásneho Bergama.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cestoviny: | |
400 g |
|
100 g |
|
2 ks |
|
štipka |
|
|
|
Plnka: | |
150 g |
|
100 g mleté |
|
1 ks |
|
125 g |
|
70 g strúhaný |
|
5 g (amaretti) |
|
10 g |
|
1 strúčik |
|
1 ČL |
|
kúsok |
|
|
|
|
|
Omáčka: | |
80 g |
|
100 g |
|
100 g strúhaný |
|
|
Postup
-
1
Múku zmiešame s krupicou, vajcami a so štipkou soli, pridáme toľko vody, aby vzniklo hladké cesto, a necháme ho aspoň pol hodiny odpočívať.
- 2
Medzitým pripravíme náplň. Nasekanú klobásu opečieme na kúsku masla, pridáme pomleté upečené hovädzie mäso, cesnak, nasekanú petržlenovú vňať a niekoľko minút miešame, aby sa chute spojili.
- 3
Všetko vysypeme do misy, pridáme syr, strúhanku, vajce, rozdrvené sušienky amaretti, nasekané sultánky, trochu korenia a štipku soli. Premiešame.
- 4
Ak sa zdá plnka príliš suchá, pridáme kvapku vývaru alebo vody.
- 5
Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme kruhy s priemerom 8 cm. Do stredu dáme lyžicu náplne, cesto preložíme a spoje stlačíme, aby plnka nevytekala.
- 6
Casoncelli uvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody. Po scedení ich prelejeme rozpusteným maslom ochuteným šalviou, slaninou nakrájanou na pásiky a strúhaným syrom Grana Padano.
Tiež plnené cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu