Casarecce s tuniakom a rukolou
Foto: bugout
Pár podobných receptov tu je. Tak pridávam aj môj. Teda nie môj, ale takto robím ja. Autorom receptu je Gennaro Contaldo. Originál boli Zobraziť celý popisPár podobných receptov tu je. Tak pridávam aj môj. Teda nie môj, ale takto robím ja. Autorom receptu je Gennaro Contaldo. Originál boli špagety, ja som robil casarecce...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Omáčka sa robí cca sedem minút kým sa do nej pridajú cestoviny, tak podľa toho pripravujte cestoviny. Na olivový olej dáme na stredne silný výkon ančovičky, cesnak, čili a po cca dvoch minútach paradajky a spolu robíme ďalšie zhruba tri minútky. Pridáme kapary a spolu robíme ďalšiu minútku.
- 2
Do omáčky pridáme uvarené cestoviny aj s trochou vody z cestovín (pol žufanky) a ďalšiu minútku spolu robíme a premiešavame, aby sa cestoviny obalili omáčkou. Ak sú moc suché, podlievame vodou z cestovín. Vypneme zdroj tepla a vmiešame čerstvú rukolu. Rukolu dávame na etapy, keď jej dáme naraz veľa, zlepí sa do hromady a sú z nej také nevábne veľké chuchvalce. Na záver pridáme tuniaka z konzervy, zakvapneme citrónom a jemne premiešame...
- 3
Podávame s čerstvou rukolou, ktorú len premiešame s citrónom, soľou a olivovým olejom.
Tiež cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu