Cestoviny
Casarecce s tuniakom a rukolou
Autor receptu: bugout
Pár podobných receptov tu je. Tak pridávam aj môj.* Teda nie môj, ale takto robím ja. Autorom receptu je
Gennaro Contaldo. Originál boli
špagety, ja som robil casarecce...
2 porcie |
5 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Omáčka sa robí cca sedem minút kým sa do nej pridajú cestoviny, tak podľa toho pripravujte cestoviny. Na olivový olej dáme na stredne silný výkon ančovičky, cesnak, čili a po cca dvoch minútach paradajky a spolu robíme ďalšie zhruba tri minútky. Pridáme kapary a spolu robíme ďalšiu minútku.
- Do omáčky pridáme uvarené cestoviny aj s trochou vody z cestovín (pol žufanky) a ďalšiu minútku spolu robíme a premiešavame, aby sa cestoviny obalili omáčkou. Ak sú moc suché, podlievame vodou z cestovín. Vypneme zdroj tepla a vmiešame čerstvú rukolu. Rukolu dávame na etapy, keď jej dáme naraz veľa, zlepí sa do hromady a sú z nej také nevábne veľké chuchvalce. Na záver pridáme tuniaka z konzervy, zakvapneme citrónom a jemne premiešame...
- Podávame s čerstvou rukolou, ktorú len premiešame s citrónom, soľou a olivovým olejom.