Vegetariánsky burger
Vegetariánsky burger

Burgerové žemle s cuketou, hubami a so syrom halloumi

Jozef Popelka
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Pepper Inn v Šali, 23. júla 2019
Burgerové žemle s cuketou, hubami a so syrom halloumi
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

4 ks (najlepšie domáce)
4 ks veľké
600 g
200 g
200 g
100 g
40 g
200 g
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Prekrojené žemle opečieme z každej strany na rozohriatej panvici, natrieme maslom a udržiavame v teple.

  2. 2

    Huby blanšírujeme v osolenej vode a osušíme. Na rozohriatom oleji ugrilujeme blanšírované huby, na plátky nakrájanú cuketu a hrubšie plátky syra halloumi, všetko podľa potreby osolíme a okoreníme.

  3. 3

    Žemľu natrieme majonézou, pridáme listový šalát, nakrájanú cibuľu, grilovanú cuketu, huby a syr halloumi, prikryjeme druhou polovicou žemle a podávame so šalátom či hranolčekmi.

Diskusia k receptu