Burgerové žemle s cuketou, hubami a so syrom halloumi
Jozef Popelka
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Pepper Inn v Šali, 23. júla 2019
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Pepper Inn v Šali, 23. júla 2019

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Suroviny
4 ks (najlepšie domáce) |
|
4 ks veľké |
|
600 g |
|
200 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
40 g |
|
200 g |
|
podľa potreby |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Prekrojené žemle opečieme z každej strany na rozohriatej panvici, natrieme maslom a udržiavame v teple.
- 2
Huby blanšírujeme v osolenej vode a osušíme. Na rozohriatom oleji ugrilujeme blanšírované huby, na plátky nakrájanú cuketu a hrubšie plátky syra halloumi, všetko podľa potreby osolíme a okoreníme.
- 3
Žemľu natrieme majonézou, pridáme listový šalát, nakrájanú cibuľu, grilovanú cuketu, huby a syr halloumi, prikryjeme druhou polovicou žemle a podávame so šalátom či hranolčekmi.
Tiež vegetariánsky burger:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu