Burger
Burger s trhaným mäsom
Autor receptu: redakcia
Postup- Najprv premiešame všetky suroviny na koreniacu
zmes. Hovädzí krk v celku nasucho obalíme v korení,
ideálne deň vopred. Pred pečením ho zabalíme do
papiera na pečenie. Pečieme pri 92 °C 16 hodín. Je to
dlho, ale pri tomto postupe bude mäso šťavnaté
a bude sa rozpadať.
- Cibuľu nakrájame na plátky a spolu s cesnakom ju na oleji
orestujeme dozlatista. Jemne osolíme a okoreníme. Mäso po upečení natrháme a premiešame s cibuľou.
Pre lepšiu chuť môžeme pridať demi glace alebo BBQ
omáčku.
- Urobíme šalát coleslaw z červenej kapusty. Kapustu a cibuľu
nakrájame na tenké prúžky. Nasolíme a po 20 minútach vyžmýkame. Pridáme ostatné suroviny, premiešame a dochutíme podľa chuti.
- Burger žemľu rozrežeme a opečieme. Na spodnú časť dáme kapustový šalát, trhané hovädzie mäso, plátok
čedaru a BBQ omáčku.
- TIP: Keďže príprava mäsa trvá
dlho, môžete ho urobiť viac,
zavákuovať a dať do chladničky.
V nej vydrží asi týždeň.
|