Burger

Burger s trhaným mäsom

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Najprv premiešame všetky suroviny na koreniacu zmes. Hovädzí krk v celku nasucho obalíme v korení, ideálne deň vopred. Pred pečením ho zabalíme do papiera na pečenie. Pečieme pri 92 °C 16 hodín. Je to dlho, ale pri tomto postupe bude mäso šťavnaté a bude sa rozpadať.
  2. Cibuľu nakrájame na plátky a spolu s cesnakom ju na oleji orestujeme dozlatista. Jemne osolíme a okoreníme. Mäso po upečení natrháme a premiešame s cibuľou. Pre lepšiu chuť môžeme pridať demi glace alebo BBQ omáčku.
  3. Urobíme šalát coleslaw z červenej kapusty. Kapustu a cibuľu nakrájame na tenké prúžky. Nasolíme a po 20 minútach vyžmýkame. Pridáme ostatné suroviny, premiešame a dochutíme podľa chuti.
  4. Burger žemľu rozrežeme a opečieme. Na spodnú časť dáme kapustový šalát, trhané hovädzie mäso, plátok čedaru a BBQ omáčku.
  5. TIP: Keďže príprava mäsa trvá dlho, môžete ho urobiť viac, zavákuovať a dať do chladničky. V nej vydrží asi týždeň.