Musaka
Bulharská musaka
Autor receptu: maryama
20 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup- Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme. Pridáme lúpané paradajky a miešame, kým sa voda nevyparí. Nakoniec pridáme posekanú petržlenovú vňať.
- Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na kolieska.
- Bešamel: Na rozpálenom oleji krátko orestujeme múku a zalejeme mliekom. Varíme, kým nezhustne. Po odstavení primiešame vajce.
- Do vymasteného pekáča vrstvíme zemiaky a mäsovú zmes. Bešamel vylejeme navrch a nakoniec posypeme nastrúhaným syrom.
- Pečieme na 180 °C približne 45 minút.
|