Musaka

Bulharská musaka

Autor receptu: maryama

20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme. Pridáme lúpané paradajky a miešame, kým sa voda nevyparí. Nakoniec pridáme posekanú petržlenovú vňať.
  2. Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na kolieska.
  3. Bešamel: Na rozpálenom oleji krátko orestujeme múku a zalejeme mliekom. Varíme, kým nezhustne. Po odstavení primiešame vajce.
  4. Do vymasteného pekáča vrstvíme zemiaky a mäsovú zmes. Bešamel vylejeme navrch a nakoniec posypeme nastrúhaným syrom.
  5. Pečieme na 180 °C približne 45 minút.