Foto: renka73
26
porcií
porcií
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kvások:mlieko,droždie,cukor a múku zmiešame a necháme vykysnúť.K surovinám na cesto pridáme kvások, vypracujeme cesto a dáme kysnúť na teplé miesto asi 45 minút.
-
2
Vykysnuté cesto.
-
3
Na pomúčenej doske rozvaľkúme cesto.
-
4
Pokrájame na štvorce.Ja som krájala asi 8x8 cm.
-
5
Pokladieme džem,alebo nutelu,alebo kto čo chce :))
-
6
Vytvarujeme buchty a necháme ešte 15 minút kysnúť.
-
7
Do hrnaca dáme vodu a paráčik.Keď nám voda začne vrieť poukladáme na paráčik buchty a zatvorené paríme 10 minút.
@renka , prepáč, zachytila som tu@sovkinu radu, tak sa aj tu pýtam. Inak chválim tvoje buchty, krásne ich máš. Aj ja takto podobne robievam a tiež s olejom, skúsim bez , ako sovka radí.
Mňa zaujalo to potieranie buchiet pred parením,musím skúsiť.
Len si nenapisala konecnu upravu , servirovanie. Polievas ich rozpustenym maslom alebo mastou uz na tanieri? Raz mi jeden kuchar radil poliat ich pred posypom /mak, granko, tvaroh/ zmesou troch surovin:maslo, br. mast a olej asi v pomere 1:1:1.
Ja by som buchty na povrchu nepotierala pred parenim, lebo sa zatvoria póry a nema kadial unikat CO2 z kvasníc.
olej tiež nedávam