Parené buchty fotorecept

mariaklaraMariaklara, 59 ročná žena, Vráble, 21. marca 2012 22:11
Ďalšie jej recepty »

Tento recept robím už dlhé roky, mám ho z kalendára z r. 1986, milovali ho moje deti a teraz ho milujú aj moje vnúčatá.

25-27 ks
porcií
100-120 min
príprava
15-18 min
tepelná úprava

Suroviny

500 g
20 g
asi 400 ml
40 g
1 ks
štipka
Plnka:
asi 250 g
Na posypanie:
 , granko, orechy
Na poliatie:
asi 200 - 250 g

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravíme si :

    Parené buchty (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do preosiatej múky pridáme rozdrobené droždie, cukor a prilejeme vlažné mlieko. Chvíľku necháme podkysnúť. Potom pridáme ostatné ingrediencie, vypracujeme polotuhé cesto.

    Parené buchty (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Necháme na teplom mieste vykysnúť.

    Parené buchty (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto rozvaľkáme na pomúčenej podložke na hrúbku asi 1 cm.

    Parené buchty (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pokrájame na štvorce, na ktoré kladieme lekvár ( lekvár musí byť hustý ako remeň, aby nevytiekol pri parení )

    Parené buchty (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Lekvár zabalíme a vznikne buchtička.

    Parené buchty (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Prikryjeme utierkou a necháme ešte chvíľku na podložke vykysnúť.

    Parené buchty (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Buchty paríme v hrnci na plátne alebo na dierkovanej podložke dobre prikryté asi 6 - 8 min.

    Parené buchty (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Toto sú buchty po parení.

    Parené buchty (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Moja svokra mala taký hrniec, v ktorom buchty hneď aj pripiekla. Keďže ja taký nemá, tak ich pripekám tesne pred podávaním. Tak sa aspoň trochu podobajú tým svokriným.

    Parené buchty (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Buchty posypeme mletým makom, orechmi alebo grankom, zmiešané s cukrom a polejeme rozpusteným maslom. " Želám dobrú chuť ! "

ohodnoť recept:
Hlasovalo 17 ľudí (4,5 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist