Bryndzové šišky s pažítkou

Mariana Kozelková a Jana Križanová
cukrárky hotela Alexandra v Púchove, 3. júna 2012 19:11
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Bryndzové šišky s pažítkouFoto: Pravda - Robert Hüttner
15
porcií
90 min
príprava
20-30 min
tepelná úprava

Suroviny

1000 g
1 ks
40 g
500 ml (podľa hustoty môžeme pridať 1 kl soli a štipku cukru)
Plnka:
250 g
1 ks

Postup prípravy

  1. 1

    Múku premiešame so soľou, pridáme vajce, v mlieku rozmiešané droždie, cukor a vypracujeme hladké cesto. Dáme ho na teplé miesto vykysnúť.

  2. 2

    Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm, formičkou alebo pohárom povykrajujeme bochníčky a uložíme ich na vymastený plech.

  3. 3

    Bryndzu vymiešame s vajíčkom a pažítkou. Do bochníčka urobíme jamku, naplníme ju bryndzou a upečieme v stredne vyhriatej rúre doružova.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist