Bryndzová polievka
Bryndzová polievka s kyslým mliekom
Autor receptu: kvakac
Človek sa učí celý život a niečo vždy vylepšuje.
6 porcií |
10 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kúsky a dáme variť do hrnca s vodou, novým korením a bobkovým listom. Osolíme. Kto chce môže pridať kožu zo slaniny. Nie je nutná, no polievka bude lepšie voňať. Varíme toľko, aby boli zemiaky mäkké. Nejakých 13 až 15 minút podľa veľkosti nakrájaných zemiakov.
- Počas varenia zemiakov si do nádoby nalejeme zakysané mlieko a s bryndzou, rascou, paprikou aj múkou rozmixujeme do hladka.
- Keď sú zemiaky mäkké, vyberieme z hrnca nové korenie, bobkový list a kožu zo slaniny. Obsah nádoby s bryndzou vlejeme do hrnca a varíme asi 11minút. Na koniec varenia pridáme nasekaný kôpor, zamiešame a odstavíme hrniec zo sporáku. Dobrú chuť.