Bruschetta

Bruschetta so šunkou a s čerešňovým ragú

Autor receptu: redakcia

Čerešnička na torte – známe úslovie ilustruje, ako veľmi si homo fajnovus váži toto jarno–letné ovocie. No a jahodu odjakživa považujeme za kráľovnú sladkej kuchyne – v penách, zmrzlinách či zaváraninách. Ale nádherná farba, nežná vôňa a zaujímavý tvar predurčujú jahody i čerešne aj do „slanej" zážitkovej gastronómie. Stačí trochu odvahy a nadšenia... a majstra varešky dokážu príjemne prekvapiť mnohé, priam šokujúce kombinácie.

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Z hnedého cukru pripravíme karamel, ktorý zalejeme červeným vínom a pomarančovou šťavou, pridáme škoricu, klinčeky a aníz, povaríme 2 – 3 minúty. Potom pridáme odkôstkované čerešne a zahustíme podľa potreby Solamylom, aby sme dosiahli požadovanú hustotu.
  2. Ricottu vymiešame so soľou do hladkej konzistencie.
  3. Kolieska bagety opečieme na suchej panvici z oboch strán a necháme krátko vychladnúť. Na kolieska potom pomocou cukrárenského vrecka nanášame ochutenú ricottu, ozdobíme sušenou šunkou a čerešňovým ragú. Hotové dekorujeme lístkami šalátu.