Bravčový závitok v sviečkovej

Autor receptu: tom1372

Je to môj prví recept z mäsitých jedál na vareche.

8
porcií
120 minút
príprava
60 minút
na 100 °C

Postup

  1. Na začiatku som si pokrájal mäso na 100 gramové rezne. Potom som mäso naklepal, osolil a okorenil. Popritom som si nakrájal mrkvu, vajíčka a klobásu na menšie štvrtky. Naklepkal som mäso a naplnil vajíčkom, klobásou, mrkvou a zabalil som ho. Na krajoch som uviazal nitov.
  2. Petržlen a mrkvu so si nastrúhal na strúhadle. V hrnci som si rozohrial 65 ml oleja a dal som tam mrkvu, petržlen, bobkový list a celé čierne korenie. Chvíľu som to podusil. Potom som to zalial vodou, pridal som soľ a mäso. Nechal som to dusiť pod pokrievkou asi 60 minút.
  3. Potom som mäso vybral na tanier. Z omáčky som vybral celé čierne korenie, bobkový list a rozmixoval som omáčku. Potom som pridal zápražku a neskôr smotanu. Omáčku som nechal prevariť. Mäso som prekrojil na dve časti a podávam s dusenou ryžou.