Bravčový závitok v sviečkovej
Autor receptu: tom1372
Je to môj prví recept z mäsitých jedál na vareche.
8 porcií |
120 minút príprava |
60 minút na 100 °C |
Postup
- Na začiatku som si pokrájal mäso na 100 gramové rezne. Potom som mäso naklepal, osolil a okorenil. Popritom som si nakrájal mrkvu, vajíčka a klobásu na menšie štvrtky. Naklepkal som mäso a naplnil vajíčkom, klobásou, mrkvou a zabalil som ho. Na krajoch som uviazal nitov.
- Petržlen a mrkvu so si nastrúhal na strúhadle. V hrnci som si rozohrial 65 ml oleja a dal som tam mrkvu, petržlen, bobkový list a celé čierne korenie. Chvíľu som to podusil. Potom som to zalial vodou, pridal som soľ a mäso. Nechal som to dusiť pod pokrievkou asi 60 minút.
- Potom som mäso vybral na tanier. Z omáčky som vybral celé čierne korenie, bobkový list a rozmixoval som omáčku. Potom som pridal zápražku a neskôr smotanu. Omáčku som nechal prevariť. Mäso som prekrojil na dve časti a podávam s dusenou ryžou.