Bravčový rezeň s karamelizovanou cibuľkou na zeleninovej podstieľke

olinecka - fotkaolinecka, 2. júna 2019 13:22
Ďalšie recepty »
Bravčový rezeň s karamelizovanou cibuľkou na zeleninovej podstieľkeFoto: olinecka

Dnešný deň klasika, ktorá nikdy nesklame. Nenáročne varenie.

20 min
príprava
6-8 min
tepelná úprava

Suroviny

5 - 6 ks (bez kosti)
 na chuť
 na chuť
Na obaľovanie:
podľa potreby (na vysmážanie)
Karamelizovaná cibuľka:
3 - 4 ks
3 - 4 PL
1 PL
Príloha:
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Mäso umyjeme osušíme a nakrájame na plátky, ktoré osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Boky narežeme aspoň na dvoch miestach, aby sa nestáčali. Obalime v trojobale: múka, vajíčka rozšľahané strúhanka. Vysmážame na rozpálenom oleji do zlatista z každej strany 3 minúty. Preložíme na papierovú utierku.

  2. 2

    Cibuľku červenú očistíme a pokrájame na kolieska. Maslo rozpustíme, pridáme hnedý cukor, skaramelizujeme pridáme pripravenú cibuľu a udusime do sklovita. Podávame zemiaky s pažítkou, šalát. Dobru chuť.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist