Bravčový rezeň
Bravčový rezeň

Bravčový rezeň s karamelizovanou cibuľkou na zeleninovej podstieľke

olinecka - fotkaolinecka, 2. júna 2019
Bravčový rezeň s karamelizovanou cibuľkou na zeleninovej podstieľke
Foto: olinecka

Dnešný deň klasika, ktorá nikdy nesklame. Nenáročne varenie.

20 minút
príprava
6-8 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 - 6 ks (bez kosti)
 na chuť
 na chuť
Na obaľovanie:
podľa potreby (na vysmážanie)
Karamelizovaná cibuľka:
3 - 4 ks
3 - 4 PL
1 PL
Príloha:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme osušíme a nakrájame na plátky, ktoré osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Boky narežeme aspoň na dvoch miestach, aby sa nestáčali. Obalime v trojobale: múka, vajíčka rozšľahané strúhanka. Vysmážame na rozpálenom oleji do zlatista z každej strany 3 minúty. Preložíme na papierovú utierku.

  2. 2

    Cibuľku červenú očistíme a pokrájame na kolieska. Maslo rozpustíme, pridáme hnedý cukor, skaramelizujeme pridáme pripravenú cibuľu a udusime do sklovita. Podávame zemiaky s pažítkou, šalát. Dobru chuť.

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
V konečnej fáze si nenapísala, kde treba servírovať tú cibuľu. Na šniclu alebo na zemiaky? Rezne netreba predtým trochu naklepať, aby sa narušili vlákna?
Ja dnes varím králičie diely z L. na spôsob sviečkovej, mala som masko 2 dni v páci. :-)

Pridaj komentár k receptu: