Bravčové závitky plnené kyslou kapustou a oškvarkami

rein - fotkarein, 25. augusta 2012
Bravčové závitky plnené kyslou kapustou a oškvarkami
Foto: rein

Jedlo pre slováka

4
porcie
30 minút
príprava
90 minút
na 250 °C

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji a cibuľke upraženej do ružova pridáme kapustu a dusíme cca pol hodinky

    Bravčové závitky plnené kyslou kapustou a oškvarkami - obrázok 1
  2. 2

    Na druhej panvici si zároveň upražíme oravskú slaninku nakrájanú na kocky

    Bravčové závitky plnené kyslou kapustou a oškvarkami - obrázok 2
  3. 3

    Medzi tým si nakrájame plátky zo slabiny,ktoré naklepeme ,posolíme,pokoreníme a naplníme kapustou zmiešanou s oškvarkami,s ktorých sme si trošku nechali na ozdobu a omastenie zemiakov

    Bravčové závitky plnené kyslou kapustou a oškvarkami - obrázok 3
  4. 4

    Plátky zatočíme a poistíme špáradlami,poukladáme na pekáč,posypeme grilovacím korením,podlejeme olejom,troškou vody a zakryté pečieme do mäkka pri teplote 250 stupňoch.Občas polejeme s výpekom.

    Bravčové závitky plnené kyslou kapustou a oškvarkami - obrázok 4
  5. 5

    Na koniec odokryjeme a zapečieme.

    Bravčové závitky plnené kyslou kapustou a oškvarkami - obrázok 5
  6. 6

    Ako príloha sa hodí varený zemiak,alebo hranolky.

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
Závitky s hocijakého mäska a rôzne plnené sú vždy dobré. Hodila by sa aj ryža k nim, páči sa mi recept. Len neviem, aký druh mäsa je slabina, prvýkrát čítam, poznám len hovädziu.

Pridaj komentár k receptu: