Bravčové roládky

Bravčové roládky s gaštanovo-slivkovou plnkou

Autor receptu: redakcia

10
porcií

Postup

  1. Bravčové mäso narežeme na zhruba 200 g plátky a vyklepeme. Z pečiva, gaštanového pyré, zo sušených sliviek, z mlieka a vajec urobíme plnku, dochutíme soľou, čiernym korením a petržlenovou vňaťou.
  2. Plnku ukladáme na plátky vyklepaného mäsa, ktoré zatočíme do roládok a ukladáme na plech. Podlejeme troškou vody a pečieme asi 45 minút na 180 °C.
  3. Na panvici opražíme pokrájanú cibuľku, pridáme huby, trochu orestujeme, potom pridáme výpek z mäsa a dochutíme. Na zahustenie použijeme zemiakový škrob podľa potreby. Podávame s baby zemiakmi, ktoré sme upiekli v rúre pri 180 °C.